1

Zaplenjeno oružje, uhapšeni osumnjičeni

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Policijskom upravom u Novom Sadu, uhapsili su Ž.O. (55), R.H. (71) i Dž.S. (38), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

2Policija je na dve lokacije zaplenila devet pušaka različitog kalibra, šest pištolja, osam okvira za pištolje i puške i 2075 metaka različitog kalibra.

Sumnja se da su Ž.O. i R.H. nabavljali, sakrivali, prepravljali i preprodavali oružje i municiju, u čemu im je pomagao Dž. S.

U pretresu kuće Ž. O. na području Inđije, pronađene  su dve automatske puške, dva pištolja, 286 metaka, 125 patrona za lovačku pušku i 1.300 evra za koje se sumnja da potiču od preprodaje oružja.

Prilikom pretresa stana R. H. u Sremskim Karlovcima nađeno je sedam pušaka, četiri pištolja, osam okvira i 1.664 metaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz  krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Ž. O. se sumnjiči i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, jer je prilikom hapšenja pokušao da pobegne.

Kategorije Crna hronika