• petak, 26. april 2024.
Sportske igre mladih u petak
Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sportske igre mladih u petak

10. jun 2020. godine

Sportske igre mladih, koje se tradicionalno, pored ostalih gradova u Srbiji i regionu, održavaju i u Sremskoj Mitrovici, biće otvorene u petak, 12. juna, rečeno je danas na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić i predsednik Sportskog saveza grada Nemanja Crnić.

Kako je rekla zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, deca će biti u mogućnosti da se takmiče u šest disciplina.

– Što se tiče sportova, to su mali fudbal, tenis, stoni tenis, atlenika, između dve vatre i košarka. Tehnički organizator u Sremskoj Mitrovici je Sportski savez grada, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport. Što se tiče Grada, možemo da se pohvalimo da smo u poslednje vreme uložili puno sredstava u sportsku infrastrukturu, tako da će naša deca sada imati odlične uslove da se sprovedu sve najavljene sportske manifestacije. Sportske igre mladih podržava Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo sporta i omladine – istakla je Svetlana Milovanović.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić izrazio je zahvalnost organizatorima Sportskih igara mladih, na čelu sa predsednicom Ivanom Jovanović, koji su prepoznali posvećenost Grada Sremske Mitrovice razvoju sporta. Takođe, on je istakao da se igre ove godine, zbog trenutne situacije sa korona virusom, održavaju u izmenjenim okolnostima, i izrazio nadu da će se sledeže godine Sportske igre mladih održati u svom punom kapacitetu, sa hiljadama dece na ulicama.

Prema rečima predsednika Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanje Crnića, ovo će biti prve ovogodišnje igre koje se održavaju u formatu sa više sportova.

– Ovom prilikom želim da pozovem sve koji žele da učestvuju u Sportskim igrama mladih, da se prijave na takmičenja, koja su besplatna. Program je napravljen tako da prvi put imamo i trku za decu predškolskog uzrasta, a basket će igrati i srednjoškolci – rekao je Crnić, i dodao da će se u subotu, 13. juna, sa početkom u 9 časova, održati i prvevnstvo Srbije u 3×3 basketu u organizaciji Sportskog saveza i Košarkaškog saveza Grada Sremska Mitrovica, uz pokroviteljstvo lokalne samouprave.

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih zakazano je za 10 časova, na platou ispred PSC “Pinki”, a pre žrebanja, učesnici moraju pripremiti prijavne listove i saglasnosti roditelja. Broj učesnika nije ograničen, a očekuje se oko 1.000 učesnika.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: