• sreda, 24. april 2024.
Preko 310 miliona dinara uloženo u kanalizacionu mrežu i vrtić
Pećinci
0 Komentara

Preko 310 miliona dinara uloženo u kanalizacionu mrežu i vrtić

16. jun 2020. godine

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević obišli su danas Donji Tovarnik i Šimanovce, u opštini Pećinci, gde je Pokrajina u dva kapitalna projekta uložila preko 310 miliona dinara.

U Donjem Tovarniku je uz ulaganje od 90 miliona dinara kompletno izgrađena kanalizaciona mreža. Time je ovo selo sa hiljadu stanovnika nakon više decenija najavljivanja konačno dobilo kanalizaciju.

U Šimanovcima su u toku radovi na izgradnji objekta Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“, investicija vredna preko 220 miliona dinara. Sredstva za izgradnju objekta u potpunosti su obezbeđena iz pokrajinskog budzeta preko Uprave za kapitalna ulaganja.

„Izgradnja novog objekta predškolske ustanove u Šimanovcima napreduje zadovoljavajućom dinamikom“, kazao je Milićević i dodao da će novi vrtić, u ovom delu opštine Pećinci, obezbediti najbolje uslove za boravak dece, a više neće biti ni lista čekanja.

Mali Šimanovčani su do sada boravili na drugom spratu osnovne škole, što nisu bili adekvatni uslovi za njih. Završetak radova na novom objektu površine 1.700 kvadratnih metara očekuje se početkom sledeće godine, a na proleće prijem prvih predškolaca.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: