• četvrtak, 18. april 2024.
OBAVEŠTNJE IZ RUMSKOG DOMA ZDRAVLJA: JAVLJANJE AMBULANTI ZA RESPIRATORNE INFENKCIJE
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

OBAVEŠTNJE IZ RUMSKOG DOMA ZDRAVLJA: JAVLJANJE AMBULANTI ZA RESPIRATORNE INFENKCIJE

30. jun 2020. godine

Poštovani Građani Opštine Ruma,
Molimo sve pacijente koji se leče u našoj zdravstvenoj ustanovi, da u narednom periodu, ukoliko budu osetili simptome respiratorne infekcije, mogu da se jave u Ambulantu za respiratorne infekcije i febrilna stanja koja je od 16.03.2020. oformljena pri Domu zdravlja, kako bi svi pacijenti sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom mogli obaviti neophodne preglede i dijagnostiku.
Molimo da zbog povećanog broja pacijenata sa ovakvim simptomima, kako bi se izbegle nepotrebne gužve i rizik oboljevanja i daljeg širenja bolesti bio sveden na najmanju moguću meru – ličnim dolaskom u Respiratornu ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome– visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da se jave telefonom na broj 069/643-583, 022/ 471- 220; 470- 422; 470- 322 lokal 143 i ostanu kod kuće u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od kovid-19 infekcije. Sve dalje savete će dobiti od lekara koji rade u Ambulanti za respiratorne infekcije i febrilna stanja na dati broj.
Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zdravstvene zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.
Isto tako, molimo Građane da u narednom peroidu kod izabranog lekara dolaze samo ako su prethodno zakazali pregled na postojeće brojeve telefona.
Svim Građanima su izabrani lekari i medicinsko osoblje na raspolaganju u periodu od 07- 20 časova na svim telefonima koji stoje na svim ulaznim vratima Doma zdravlja od 16.03.2020.
Podsećamo građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene, rekla je direktorka Doma zdravlja “Ruma” Dr stom. Jelena Stojanac Mračević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: