img_123738

Tiodorović: Otvaranje parkova, omogućeni treninzi na otvorenom

Beograd-Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se u njima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih preporuka prevencije oboljenja.
Prema njegovim rečima, od danas se dozvoljavaju i treninzi na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio.
Videćemo naknadno šta se može učiniti za one sportove koji su u zatvorenom, a vrlo brzo će i ta odluka biti doneta, najavio je Tiodorović.
Takođe, kako je preneo, od 4. maja obnavlja se međugradski saobraćaj, kao i gradski saobraćaj u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu, ali bez klimatizacije.
Od 8. maja rade i tržni centri, a od 11. maja i vrtići, uz dobru pripremu, dok će se avio-prevoz obnoviti od 18. maja.
Pokretanje avio-saobraćaja će biti moguće prema preporukama svetskih avio-agencija i uz sagledavanje epidemiološke situacije, rekao je Tiodorović, dodavši da će svi koji će početi da rade u narednom periodu morati da se dobro pripreme i da sprovedu sve mere i obaveze koje će propisati Ministarstvo zdravlja, Republička komisija za zarazne bolesti i Institut za javno zdravlje.
Restorani i kafići, kako je rekao, počeće sa radom takođe 4. maja, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i zaštitna sredstva, kao i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

Kategorije Vesti