80429380_444799363092072_3176951918320680960_n

Saopštenje Štaba za vanredne situacije Opštine Irig-evidentiranje posetilaca u Banji Vrdnik

Irig-Proteklih dana na društvenim mrežama su se pojavile razne dezinformacije a u vezi zabrane kretanja na teritoriji opštine Irig.

Štab za vanredne situacije je preduzeo sledeće mere:
– Obavestili smo nadležne institucije u vezi sa spornom objavom na Facebook stranici „Vrdnik – dešavanja“ a u vezi sa zabranom dolaska u Vrdnik;
– Novinska agencija koja je objavila vest o zabrani kretanja u našoj opštini nam je dostavila kompletan tekst gde nigde nisu objavili vest o zabrani dolaska u Vrdnik nego o zabrani kretanja za vreme policijskog časa;
– Opštinski štab za vanredne situacije nije doneo bilo kakvu odluku o zabrani dolaska na teritoriju opštine Irig;
– Ne postoji bilo kakva odluka da građani Srbije koji na teritoriji naše opštine imaju imovinu (vikendice, kuće, stanove i drugo) imaju zabranu dolaska u iste. Takođe netačne su informacije o popisu imovine i ljudi.
– Štab za vanredne situacije naložio je TOO Irig da za vreme policijskog časa poseti izdavaoce privatnog smeštaja koji u vreme vanrednog stanja izdaju svoje objekte i da oni koji imaju goste dostave spisak putem maila ili lično u turistički info centar u Vrdniku. Takođe TOO Irig je naloženo da spisak prijavljenih gostiju koji su boravili u privatnom smeštaju dostavi Štabu za vanredne situaciju Opštine Irig.
Ovu odluku smo doneli iz predostrožnosti i odnosi se samo na izdavaoce privatnog smeštaja.

Trenutno imamo određen broj gostiju u Banji Vrdnik koji se vikendom udvostruči i radi bezbednosti i zdravlja naših građana doneta je odluka da se svi moraju evidentirati.

Poštovani građani, trenutna situacija u našoj opštini je sledeća. Imamo 2 osobe koje su preminule, 5 pozitivnih i 108 u izolaciji. Molimo vas da se pridržavate svih odluka Štaba za vanredne situacije Opštine Irig i da za sve informacije pozovete naš kol centar.
Takođe, vršimo redovno dezinfekciju svih ulica,javnih ustanova, stambenih zgrada,javnih površina.
Postavili smo rezervoare sa dezinfekcionim sredstvom,podelili zaštitne maske i etanol u većini prodavnica na teritoriji naše opštine.
Počela je i podela paketa svim penzionerima čija primanja ne prelaze 30.000 dinara,i nadamo se da će sve biti podeljeno u toku sledeće nedelje.
Molimo vas još jednom da neproverene i netačne informacije ne iznosite u javnost kako dodatno ne bismo uznemiravali naše građane.

Želimo vam mnogo sreće i zdravlja i nadamo se da ćemo u što kraćem roku da se vratimo normalnom životu i da ćemo zajedno pobediti ovo zlo.č, navodi se u Saopštenju Štaba za vanredne situacije Opštine Irig.

Kategorije Irig Vesti