• subota, 20. april 2024.
Ruma prva izašla sa merama podrške za povrtare
Vesti | Ruma
0 Komentara

Ruma prva izašla sa merama podrške za povrtare

10. april 2020. godine

Ruma-Opština Ruma je prva lokalna samouprava u Sremu koja je izašla sa konkretnim merama podrške povrtarima, koji zbog zatvaranja ugostiteljskih objekata i pijaca trpe veliku štetu. S tim u vezi, prema rečima Slađana Mančića, predsednika Opštine Ruma, opština će otkupiti robu od povrtara koji se bave plasteničkom proizvodnjom i za tu meru će izdvojiti tri miliona dinara.

– Cilj je da pomognemo povrtare u plasteničkoj i stakleničkoj proizvodnji, a mislimo na sve one koji imaju problem sa distribucijom svoje robe. Prema našim ispitivanjima u gradu ih ima desetak i toliko otprilike u svim selima . Svaki takav poljoptrivrednik  treba  da se obrati našoj Komiisiji, a  mi ćemo mu otkupiti tu robu, i to u vrednosti 200.000 dinara po svakoj kulturi od svakog domaćinstva, tako da niko neće svoj trud i novac baciti uzalud ili niti će neko moći da ga ucenjuje. Mi ćemo tu robu platiti, ili je usmeriti ka sindikatima javnih preduzeća koji mogu to da dobiju po sindikalnim cenama, a mi smo spremni i da tu robu delimo, kao što delimo humanitarne paket, rekao je Slađan Mančić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: