Potvrđen prvi slučaj korone u Šidu

Šid – Štab za vanredne situacije opštine Šid obaveštava građane opštine Šid da je potvrđen prvi slučaj zaražen virusom COVID-19 i to A.B.(35) medicinska sestra zaposlena na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici sa prebivalištem u Šidu u Ulici Matije Gupca.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šid Zoran Semenović ističe da i pored svih mera zaštite i upozorenja koje Štab sprovodi svaki dan, i samodiscipline naših sugrađana nevidljivi neprijatelj nam je zadao podmukli udarac na mesto koje najviše boli – preko medicinskog radnika.

-Štab za vanredne situacije opštine Šid poziva građane opštine Šid da ostanu kod svojih kuća, da se pridržavaju mera koje je propisala vlada Republike Srbije, a Štab će zajedno sa volonterima još jače i odlučnije da uđe u borbu sa potencijalnom opasnošću od širenja zaraze korona virusom na teritoriji šidske opštine. Molimo sve građane koji su bili u kontaktu sa A.B. pozitivnom na COVID-19 da se prijave nadležnom Domu zdravlja u Šidu. Svako nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, širenje lažnih ili nepotpunih informacija biće sankcionisano kao krivično delo iz člana 248. Krivičnog zakona – rekao je komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šid Zoran Semenović.

Kategorije Društvo Šid Vesti