• petak, 19. april 2024.
Potvrđen prvi slučaj korone u Šidu
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Potvrđen prvi slučaj korone u Šidu

5. april 2020. godine

Šid – Štab za vanredne situacije opštine Šid obaveštava građane opštine Šid da je potvrđen prvi slučaj zaražen virusom COVID-19 i to A.B.(35) medicinska sestra zaposlena na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici sa prebivalištem u Šidu u Ulici Matije Gupca.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šid Zoran Semenović ističe da i pored svih mera zaštite i upozorenja koje Štab sprovodi svaki dan, i samodiscipline naših sugrađana nevidljivi neprijatelj nam je zadao podmukli udarac na mesto koje najviše boli – preko medicinskog radnika.

-Štab za vanredne situacije opštine Šid poziva građane opštine Šid da ostanu kod svojih kuća, da se pridržavaju mera koje je propisala vlada Republike Srbije, a Štab će zajedno sa volonterima još jače i odlučnije da uđe u borbu sa potencijalnom opasnošću od širenja zaraze korona virusom na teritoriji šidske opštine. Molimo sve građane koji su bili u kontaktu sa A.B. pozitivnom na COVID-19 da se prijave nadležnom Domu zdravlja u Šidu. Svako nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, širenje lažnih ili nepotpunih informacija biće sankcionisano kao krivično delo iz člana 248. Krivičnog zakona – rekao je komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šid Zoran Semenović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: