• subota, 20. april 2024.
Postavljena saobraćajna signalizacija i brzinometri
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Postavljena saobraćajna signalizacija i brzinometri

28. april 2020. godine

 

Noćaj – Danas su u Noćaju ispred tamošnje osnovne škole postavljeni novi brzinometri i saobraćajna signalizacija. Prema rečima Petra Samardžića, koordinatora Kol centra i člana Kriznog štaba, Grad Sremska Mitrovica čini ogromne napore da se život vrati u normalne tokove, bez obzira što je još uvek na snazi vanredno stanje.

-Uz poštovanje svih propisanih mera, sva gradilišta su u funkciji. Konstantno se radi na unapređenju seoske infrastrukture, tako da su u proteklom periodu asvaltirani kilometri puteva, izgrađeni su vrtići, ambulante, parohijski domovi…Danas se nalazimo u centru Noćaja gde je upravo završeno postavljanje saobraćajne signalizacije, što je bio višegodišnji problem meštana zbog neadekvatne obeležene zone škole. Sada je ovde urađena vertikalna i horizontalna signalizacija, postavljeni su brzinski displeji i znakovi upozorenja i obaveštenja, ispisi na putu, ivične linije i vibracione trake. Grad Sremska Mitrovica je obezbedio projektnu dokumentaciju, konkurisao za sredstva, učestvovao u sufinansiranju projekta čija je vrednost 1,2 miliona dinara, a najveći deo sredstava obezbedio je pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj – rekao je Petar Samardžić i dodao da je u ovom selu takođe asvaltirana i Ulica Aleksandra Mijalovića, što iznosi ukupno preko četiri hiljade kvadratnih metara asvaltirane površine u Noćaju.

Milan Mijailović iz Mesne zajednice kaže da će ova signalizacija značiti mnogo za decu, jer će im omogućiti sigurniji i bezbedniji prelazak ulice, ali takođe i za meštane, s obzirom da je reč o veoma prometnoj raskrsnici.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: