• četvrtak, 18. april 2024.
Kome dozvole za kretanje u vreme zabrane
Društvo | Vesti
0 Komentara

Kome dozvole za kretanje u vreme zabrane

6. april 2020. godine

Sremska Mitrovica – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije uz saglasnost i ovlašćenje Vlade Republike Srbije, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova vršiće kontrolu i izdavanje dozvola za kretanje tokom policijakog časa. To se odnosi na lica koja vrše usluge pomoći u kući,personalnog asistenta, kao i roditelje koji po konačnoj sudskoj presudi vrše preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja do drugog.Nadležne institucije za ove dozvole su: šte se tiče tudje nege i pomoć Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu :telefon 623 788, mejl adresa je negastarih@sremskamitrovica.org.rs, a što se tiče vidjanja dece Centar za socijalni rad „Sava“čiji su brojevi telefona Sava 022- 623 389 i 022 -623 -376,a mejl adresaje csrsavasm@ptt.rs.
– Potrebno je da lica kojima treba dozvola putem ovih telefona pozovu službenike institucija koji će im objasniti koje dokumente skenirana ili fotografisana treba da dostave elektronski tj. putem mejla. Na taj način će podneti zahtev, nadležni će ih obraditi uzobrazložen jedostaviti Ministarstvu za rad a ono će ih proslediti Ministrstvu unutrašnjih poslova koje izdaje dozvole. Za one koji nisu u mogućnosti da to izvrše na ovaj način mogu da se obrate na šalter u zgradi bivše Direkcije za izgradnju koja će raditi radnim danima od 7 do 12 časova – rekao je Petar Samardžić, koordinator Kol centra Grada Sremska Mitrovica uz napomenu da preko ovog šaltera dozvole obezbedjuju samo oni koji to na drugi način ne mogu, jer je cilj da se kontakti u tom prostoru svedu na najmanju moguću meru.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: