One-i-on-7

Pozorište „Dobrica Milutinović“ i onlajn predstave

Teatri širom sveta dočekali su bez publike Svetski dan pozorišta, 27. mart, a dok su zavese spuštene, pozorišne kuće sve više sele predstave u virtuelno okruženje, pokušavajući da održe duh i olakšaju svima period neophodne izolacije u borbi protiv koronavirusa. Svetski dan pozorištaje i Dan Pozorišta „Dobrica Milutinović“ koje istim povodom otvora svoju video arhivu pa će svoje predstave emitovati na Youtube kanalu.
Sinoć je emitovana predstava „One i On“ po motivima komedije Luke Đakomocija, a na scenu je postavlja rediteljka Lilijana Ivanović. U predstavi igraju: Sanja Radišić, Aleksandar Krstajić i Vladimir Balašćak. Ista predstava će biti prikazana i u nedelju, 29. marta, a početak striminga na https://bit.ly/2QQr6e7 je u 21:00 .
Ovog vikenda, tačnije u subotu i u nedelju od 17:00 na https://bit.ly/2Jiwwuj sa decom možete pogledati i predstavu „Petrarka“, priču o mravu koji nije želeo da bude ratnik već pesnik. Tekst za predstavu napisao je Siniša Soćanin, a režirao Dragan Jovičić Jović. U predstavi pored Aleksandra Krstajića igraju i Nikola Stanković, Goran Vučanović, Marko Vukićević i Vladimir Balašćak, dok naslovnu ulogu mrava Petrarke tumači Nikola Janošević. Pored njih na sceni je i „mravlji okrestar“, koji čine Đorđe Orlović, Isidora Skuratović, Aleksandar Budošan, Igor Miljković i Andrea Buconjić i koji uživo izvodi deset autorskih numera koje pevaju glumci.
Iz pozorišta poručuju: Vidimo se uskoro, do tada zapamtite da budete solidarni, odgovorni i razboriti! Sačuvajte pozitivnu energiju! Ostanite kod kuće i spasite druge!

Kategorije Društvo Kultura Vesti