DSC_0622

Pazario veliki broj starijih Mitrovčana

Sremska Mitrovica -Prodavnice sa spiska za snabdevanje starijih od 65 godina jutros su prvi put otvorile vrata za te namene, a koliko interesovanje ilustruje primer iz „Lidla“, gde je za prva dva sata rada pazarilo preko 200 Mitrovčana. Ovaj tržni centar je samo jedno od 12 prodajnih mesta u Sremskoj Mitrovici odobrenih za prodaju starijima od 65 godina nedeljom od strane nadležnih u vanrednoj situaciji. Stariji su danas kupovali uglavnom osnovne životne namirinice, voće i povrće, sredstva za higijenu i zadovoljni smo mogućnošću da izadju sami kupuju, a kako su nam rekli izolacija im teško pada, ali poštuju odredbe i korisno provode vreme.
-Puno nam znači ova mogućnost, kupimo potrepštine koje nam nedostaju da ne moramo aktivirati druge ljude, omladinu, a dobro je i da se izadje iz stana. Teško mi pada izolacija, ipak nadjem razonodu u cveću, knjigama, pratim vesti i u kući uvek ima posla – kaže penzioner Nada Simeunović.
Komunalni inspektor Milena Janković zadovoljna je kako se poštuju propisane odredbe za ovu prodaju.
-Da bi izašli u susret starijim gradjanima otvoreni su objekti od 4 do 7 sati nedeljom ujutro gde oni pazare . Poštuju se sve propisane mere preventive da bi penzioneri mogli da se snabdevaju – rekla je komunalna inspektorka Milena Janković.

Kategorije Vesti