• petak, 29. mart 2024.
Svi plivači su pobednici
Društvo | Vesti
0 Komentara

Svi plivači su pobednici

19. januar 2020. godine

Sremska Mitrovica – Na tradicionalnom, 21. po redu, plivanju do Časnog krsta na Bogojavljenje kod Hrama Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana učestvovalo je 117 plivača, medju kojima je bilo i sedam devojaka, a plivanje je bilo revijalnog karaktera pa su svi učesnici pobednici. Časni krst iz reke izneo je Valeriji Lešćanov iz Moskve koji je specijalno doputovao u Sremsku Mitrovicu da pliva na Bogojavljenju. Plivači su došli iz Ljubljane, Novog Sada, Srbobrana, Šid, Šapca i drugih gradova.
Pre samog plivanja do Časnog krsta služena je Sveta arhijerejska Liturgija, osveštana je voda i blagosiljani plivači, a potom je na obali služen moleban za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.894FCE59-FAE3-436C-9011-80F0537BD0CC-715x400

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: