• subota, 20. april 2024.
Otvorene tri izložbe
Društvo | Hronika | Kultura | Vesti
0 Komentara

Otvorene tri izložbe

16. januar 2020. godine

Sremska Mitrovica – U sredu 15. januara, u Galeriji “Lazar Vozarović”, na svečan način je otvoreni su Dani ruske kulture u Sremskoj Mitrovici. Manifestacija koju treću godinu za redom organizuje Istorijski arhiv “Srem” počela je otvaranjem tri izložbe : “Lica ruske kulture “ , “ 75 godina oslobodjenja Minska i Belorusije” i “ Obredi prelaza u fokusu objektiva fotografa Budimskih”.
Prve dve izložbe su obezbedjene iz Ruskog doma u Beogradu, a treća preko Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina. Program manifestacije je raznovrstan i do 25. januara svako može da nađe sebi ono šta ga interesuje – kaže Dejan Umetić, direktor Istorijskog arhiva “Srem”.
Ataše za kulturu Ruske Federacije Denis Krugov smatra da su istorijske i kulturne veze dva naroda veoma bliske i da se to u zadnje dve godine može posebno konstatovati na svim nivoima saradnje, što potvrdjuje niz kulturnih događaja pa i ovaj u Sremskoj Mitrovici. Izložbe obezbedjene iz Ruskog doma obuhvataju nekoliko važnih perioda iz istorije i značajne ličnosti Rusije, objasnio je ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije. .
Zamenik načelnika za obrazovanje kulturu i sport grada Sremska Mitrovica Zoran Miščević smatra da je ovo značajna manifestacija i nada se da će pozitivne vibracije otići iz grada.
-Ove izložbe svedoče o bratskom i dobrom odnosu među bratskim narodima koja traje vekovima, govori o bliskoj vezi sa Rusima u mnogim segmentima života a ovakve manifestacije to potvrđuju – kazao je Zoran Miščević.
U muzičkom delu programa učestvovao je hor “Rusinksi zraci”, a za večera je zakazano poetsko veče u Galeriji “Lazar Vozarević” u 18 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: