Ucesnici turnira 2

Zaživeo projekat „Humana Gimnazija“

U sportskoj hali u Inđiji održan humanitarni turnir u malom fudbalu za Kostu Petkovića koji se leči od leukemije, a pre dve nedelje za Milicu Majkić koja boluje od retke bolesti

UtakmicaPiše: G.Majstorović

Školski sport u inđijskoj Gimnaziji prilično je razvijen što potvrđuju i rezultati sa takmičenja. Primera radi nedavno je ova škola imala prvaka države u streljaštvu, ali bilo je tu i zapaženih rezultata iz kolektivnih sportova na republičkom nivou. Međutim, ovde je reč o humanoj strani sporta koju sprovode učenici i profesori u okviru projekta „Humana Gimnazija“ koji je zaživeo u septembru ove godine, a podrazumeva prikupljanje sredstava za pomoć u lečenju bolesne dece u inđijskoj opštini. Tako je u sredu, 11.decembra u sportskoj hali u Inđiji održan humanitarni turnir u malom fudbalu za Kostu Petkovića koji se leči od leukemije, a pre dve nedelje za Milicu Majkić koja boluje od neke retke bolesti za koju nema dijagnozu.

Milan Kresojevic- Danas se igra utakmica između reprezentacija prve, druge, treće i četvrte godine, to su četiri ekipe i peta ekipa su nastavnici koji će igrati sa pobednicima. Natava je tako organizovana da su svi učenici došli da prate ovaj turnir – rekao nam je Milan Kresojević, direktor Gimnazije i dodao da projekat „Humana Gimnazija“ ostvaruju u saradnji sa Ustanovom „Sportski centar“ koja ima razumevanja za njih i koja im je ustupila Sportsku salu i za ovaj humanitarni turnir. Da nije njih, teško bi se sve ovo i realizovalo, naglasio je direktor Gimnazije.

Utakmica 2- Projekat „Humana Gimnazija“ napravljen je ove školske godine i počeo je u septembru mesecu, a podrazumeva finansijsku pomoć za bolesnu decu iz naše opštine kojima su potrebna dodatna finansijska sredstva za lečenje ili neku drugu pomoć koju roditelji nisu u mogućnosti da im pruže. I, upravo ovaj projekat je sačinjen na kontu toga. Planirano je da „Humana Gimnazija“ odigra pet, sada već dogovorenih turnira. Ovaj danas turnir igramo za Kostu Petkovića, a pre petnaestak dana igrali smo prvi humanitarni turnir za Milicu Majkić. Za ovo polugodište po planu realizovana su ova dva turnira, a u drugom polugodištu nas čekaju još tri dogovorena turnira s mogućnošću da bude i još neki više – objasnio je direktor Milan Kresojević.

Ucesnici turnira 2Po njegovim rečima, sem turnira u malom fudbalu kao što su ova dva i koliko ih bude u drugom polugodištu, planiran je i basket tri na tri i slično, a da učestvuju u ovoj humanoj akciji pozvani su i građani Inđije. On kaže da se novac unutar škole na dobrovoljnoj osnovi prikuplja u svakom od 16 odeljenja, a u ovoj akciji, takođe, po istom principu učestvuje nastavno i vannastano osoblje .

– Treći način je kotizacija ekipa, a imamo za turnir, sa nastavničkom, pet ekipa, a četvrti način je putem ove kutije koji smo ostavili na ulazu u Sportsku halu za sve posetioce utakmica koji žele da pomognu – pojasnio je Kresojević, dodavši da će se ova humanitarna akcija proširiti i van školskog sporta.

Projekat „Sport za sve – dostupan svima“ sufinansiran je iz sredstava budžeat Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom meidjskom projektu nužno ne odražavaju i stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Inđija Projekti