Džudisti nižu uspehe

Za protekle četiri decenije postojanja i rada, Džudo klub Cement iz Beočina može da se pohvali brojnim uspesima. Među njima su dva učešća na olimpijskim igrama, sedam učešća na svetskim šampionatima, 33 učešća na šampionatima Evrope, srebro sa Univerzijade, dve „mediteranske“ bronze, 45 učešća na balkanskim šampionatima gde je osvojeno 20 zlatnih medalja, 81 prvak države, dve bronze na ekipnom KUP-u države za seniore i dve bronze u najvišem rangu ekipnog takmičenja države, ekipna juniorska KUP titula Jugoslavije, ekipna titula prvaka Prve džudo lige Srbije. Do kraja 2010. godine ukupno je osvojeno 3.825 medalja od kojih je 1.170 zlatnih. Kroz trenažni proces u klubu do sada je prošlo 2.860 članova a rodilo se 54-oro „klupske“ dece.

Najuspešniji takmičar u istoriji kluba je Mitar Milinković, a najbolja takmičarka, Tamara Šešević – Kovačević.

Vladimir Kostić i Andrija MumovićU klubu ima jedan profesionalni i tri trenera volontera, kao i jedan aktivni sudija, Tijana Mandić. Trenutno Cement ima preko 100 aktivnih takmičara.

Od otvaranja novog Sportskog centra, 16. oktobra, 2009. godine, imaju svoju džudo salu i vrhunske uslove za rad, ali i priliku da se ogledamo u organizaciji velikih prvenstava i šampionata.

Poslednji u nizu uspeha beočinski džudisti zabeležili su na nedavno održanom „Memorijalnom turniru džudo velikana Vovodine“ koji je organizovan od strane JSV, u maloj sali novosadskog SPENSA. Cementaši su osvojili 19 medalja i 2 pehara za najbolje takmičare. Pet njih su osvojili zlatne, šest srebrne i osam bronzane medalje što ih je svrstalo u Top 5 klubova učesnika. Za najboljeg kadeta proglašen je Velimir Kosović, koji je bio prvi do 73 kg, a epitet najboljeg seniora pripao je Vladimiru Kostiću koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 100 kg.

Nakon toga, džudisti beočinskog Cementa su učestvovala na evropskim kupovima za kadete na Kritu (Grčka) i Kopru (Slovenija) koji se boduju za Svetsku rang listu, na kojima su osvojili dve medalje – srebrnu i bronzanu.

Lika Miljić i Velimir KosovićVelimir Kosović (66) u Grčkoj je osvojio srebrnu medalju, pobedivši redom Maruska Aleksa iz Slovačke, Ben Zivi Sagija iz Izraela, da bi potom u finalu izgubio od Mihaila Tsoutlasvilija iz Grčke. Luka Miljić (81) stigao je do 3. mesta.

Pobedio je Kazancopoulosa Konstantinosa Nikiforisa iz Grčke, u polufinalu je izgubio od Gogolauri Georgiosa iz Gruzije, dok je u borbi za bronzanu medalju pobedio Kostelidisa Stilanosa iz Grčke. Srđan Antelj (60) nije uspeo da stigne do medalje, ali je na kraju zauzeo sedmo mesto. Srđan i Luka su upisali svoje prve bodove, a Velimir je povećao broj svojih.

S. Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Beočin Projekti