Sportski centar – ponos Beočinaca

Kada je reč o sportu, Beočin ima sportsku halu koja svojim resursima omogućava mnoge sportske sadržaje. U hali se održavaju svi trenažni procesi u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stonom tenisu, borilačkim sportovima (džudo, karate, boks, kik-boks).

U toku jedne kalendarske godine u Sportskom centru se odigra preko 80 utakmica – prvenstvenih, prijateljskih i kup utakmica raznih uzrasnih kategorija. Ovde se, takođe, organizuju sportske manifestacije u domaćim i međunarodnim takmičenjima.

-Naši sportisti postižu izuzetno dobre rezultate kako u pojedinačnim tako i u kolektivnim sportovima. Neki od turnira koji se održavaju u Sportskom centru su: Turnir prijateljstva u odbojci, zatim turniri u karateu koji se održavaju u maju mesecu, turniri u odbojci u maju i septembru, tradicionalni džudo turnir koji se održava povodom Dana opštine Beočin i turnir u stonom tenisu. Sportska ponuda je upotpunjena teretanom i salom za rekreaciju ženskog dela stanovništva naše opštine. Možemo se pohvaliti kvalitetnim sadržajem teretane Sportskog centra, koja je svakodnevno posećena od strane mnogobrojnih sportista, kao i od strane rekreativaca. Ženama je na raspolaganju posebna, manja sala, za areobik, rekreativni fitnes trening i jogu. Škola za trudnice već duži niz godina, svakog četvrtka, radi u toj istoj sali. Posebne sale za treninge imaju džudisti, karatisti, stonoteniseri i bokseri, odnosno kik-bokseri.

Prioritet nam je uključivanje što više dece u sportske aktivnosti.

Osim omladine imamo i termine za korišćenje hale za rekreativce, gde svoje učešće uzimaju radnici Lafarža, kao i ostali građani naše opštine, svakog radnog dana, u popodnevnim terminima.

Osim sportskih, u hali se održavaju i mnoge druge manifestacije poput koncerta u različitim žanrovima muzike, smotre folklornih ansambala, humanitarne akcije i slične manifestacije. U saradnji sa Crvenim krstom, organizujemo akcije dobrovoljnog davanja krvi. Održavanje funkionalnosti ovog sportskog objekta na visokom nivou, jeste zadatak za sve zaposlene, koji svakodnevno prate stanje i otklanjaju eventualne nedostatke koji mogu nastati tokom namenskog korišćenja sadržaja – rekao je direktor Centra za kulturu, sport i turizam Goran Kovačević.

U narednom periodu, ističe direktor, svi zaposleni trudiće se da održe ovaj nivo aktivnosti i da ga unaprede u kvalitativnoj i kvanititativnoj meri i dodaje:

- Razvoj sporta je važan deo društva jer je za mentalnu ravnotežu organizma neophodna fizička ravnoteža ili kako je to još u prvom veku nove ere napisao rimski pesnik Juvenal – u zdravom telu, zdrav duh.

Na kraju, što se tiče infrastrukturnog održavanja i opremanja naše ustanove, pred nama je zadatak da u skladu sa finansijskim mogućnostima našeg osnivača – opštine Beočin, doprinesemo unapređenju i razvoju naše ustanove u celini.

S. Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Beočin Projekti