Školi i klubovima na poklon sportska oprema

Opštinu Beočin posetio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, a njega su u Sportskom centru dočekali predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Beočin Mitrom Milinkovićem.

Obilazeći Sportski centar u sali za karate prisustvovali su treningu karate kluba „Cement“ Beočin. Ministar Udovičić se upoznao sa istorijatom kluba, sportistima koji treniraju i ulaganjima u ovaj trofejni sport, a nakon toga on je mlade karatiste obradovao novom opremom.

Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi Sportski centar i pohvalio lokalnu samoupravu za sredstva koja izdvaja iz budžeta za oblast sporta. Nakon Sportskog centra Beočin, ministar Udovičić je sa predsednikom Milinkovićem i njegovim saradnicima obišao Osnovnu školu „Jovan Grčić Milenko“, gde su ga sačekali učenici ove škole, cela prepodnevna smena i gde je u sali škole prisustvovao treningu ženskog odbojkaškog kluba „Bok“. Ministar se upoznao sa mladim odbojkašicama i ovom prilikom školi u Beočinu poklonio dva gola za rukomet, dve košarkaške table, 40 lopti i opremu namenjenu za školski sport.

- Zahvalan sam predstavnicima škole i opštine, sportskim radnicima i sportistima koji su mi predstavili aktuelno stanje i izneli konkretne predloge na osnovu kojih ćemo dalje zajednički odgovorno raditi na poboljšanju uslova za razvoj sistema sporta i još bolje budućnosti omladine. Želja nam je da motivišemo decu da se bave sportom, da zavole sport već na časovima fizičkog vaspitanja i da zajedno sa svojim nastavnicima naprave prve korake ka vrhunskim rezultatima. Zato nam je veoma važno da svaka škola u Srbiji dobije sportsku opremu, da se deca u Srbiji besplatno bave sportom i priključe svojim vršnjacima kojih u sistemu školskog sporta sada ima preko 175.000. Takođe mi je drago da sam se tokom današnje posete opštini Beočin, uverio da je sport izuzetno cenjen i voljen u ovoj sredini. Nema bolje potvrde za to od velikog broja dece i mladih sportista na terenima i igralištima, što predstavlja podsticaj za dalji zajednički rad na sprovođenju jednog od ključnih ciljeva-da decu od ranog doba učimo sportu i vrednostima koje se njime stiču, zarad njihovog pravilnog i zdravog životnog razvoja- istakao je ministar Udovičić.

Na kraju posete dogovorena je dalja saradnja opštine Beočin i Ministarstva za sport i omladinu koja će kontinuirano doprinositi još boljem razvoju sporta u beočinskoj opštini.

S. Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Beočin Projekti