Beočinci na Srbija open turniru

Orlići su trijumfovali na Srbija open turniru ekipnom takmičenju u kadetskoj konkurenciji koje je proteklog vikenda održano u Sportskom centru Šumice. U konkurencji odličnih ekipa iz regiona i u odličnoj atmosfere, domaćini su trijumfovali u muškoj i ženskoj konkurenciji i time obradovali sve ljubitelje džudoa.

- Jedan lep sportski dan, lepo organizovan turnir. Ekipna takmičenja bude emocije, a i deca su se dobro borila. Zadovoljni smo, jer nema povreda, s obzirom da je kraj sezone. Lepo osmišljen turnir i nadamo se da će postati praksa. Idemo dalje da radimo, već se prepoznaju neki novi klinci, uspešni su na takmičenjima. Jasno je da treneri u klubovima odlično rade sa njima – rekao je David Radulović, trener zadužen za kadete.

Džudo klub Cement iz Beočina takmičio se u „C“ grupi sa Banja Lukom i Vinčom. Cement je bio poražen u prvom meču od Banja Luke sa 2:4, koja je pobedila i „Vinču“ istim rezultatom.

- Mi smo radili utešni meč za plasman u repsaž sa Vinčom i pobedili smo ih 6:0. Kao drugi u grupi izborili smo repesaž sa ODŽK Beograd koji je bio drugoplasirani u „D“ grupi. U repesažu Cement je pobedio ODŽK rezultatom 6:0 i plasirao se u borbu za medalju gde ga je čekao Onogošt iz Nikšića. Cement je izgubio meč za bronzanu medalju od Nikšićana rezultatom 4:2. Moglo je i bolje, ali biće dana za megdan . Naši reprezentatvci Velimir Kosović i Marko Matijević su sa reprezentacijom „B“ osvojili bronzane medalje, a trener Pepe srebrnu medalju sa reprezentacijom „C“ koja je poražena u finalu od Srbije „A“ koju je predvodio selektor David Radulović. Sve čestike Judo Savezu Beograda i JSS na sjajnoj organizaciji ovog turnira kao i predsedniku takmičarske komisije JSS, prof. dr Mišku Blagojeviću na uvođenju repesaža za drugoplasirane ekipe po grupama što je doprinelo realnijem plasmanu ekipa. Naša reprezentativka, Anđela Germanac je osvojila srebrnu medalju sa Srbijom „B“ koju je vodio Petar Vukotić, a od koje je bila bolja samo Srbija „A“, pod vodjstvom selektorke Tijane Radić. Naša Anđa je radila u 2 meča, protiv Rumunije i Makedonije i obe svoje borbe pobedila – preneo je utiske sa takmičenja trener Džudo kluba Cement Beočin Andrija Mumović.

Inače, trener Mumović je u okviru Sajma sporta u Beogradu učestvovao na trenerskom seminaru gde je, pored zanimljivih predavanja, gost bio selektor odbojkaške reprezentacije Slobodan Boba Kovač. On je tokom tribine govorio o trenerskim izazovima i problemima u vrhunskom sportu kako u Srbiji tako i u svetu.

Sanja Mihajlović

(Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Kategorije Beočin Projekti