Olimpijac i svetski vicešampion u boksu

Beočinac Geard Ajetović, od svojih 37 godina života, boksom se bavi punih 30. Omladinski prvak Evrope i vicešampion sveta, učesnik Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine, bokser koji je u profi ringu boksovao protiv nekoliko svetskih šampiona, a sam osvajao brojne titule u različitim verzijama.

Geard Ajetović trenutno živi u Novom Sadu, uporedo se takmiči u profi i olimpijskom stilu boksa, jednostavno radi ono što radi gotovo čitavog života.

Od kako je AIBA dozvolila da se boksuje istovremeno i u olimpijskom boksu i u profi boksu, ja sam tu. Već sam se u protekle dve godine takmičio na našim turnirima: Meču šampiona i Beogradskom pobedniku, a bio sam i na Evropskom prvenstvu u Ukrajini. Imam još tri godine mogućnost da osvojim neku od medalja sa velikih takmičenja, što bi mi obezbedilo nacionalnu penziju i što bi bila prava nagrada za sav rad i trud koji sam uložio u ovaj sport u proteklih 30 godina. Već neko vreme treniram u Beočinu, u BK Cement sa trenerom Petrom Obilićem koji mi dosta pomaže i posvećuje mnogo vremena. S obzirom da i on živi u Novom Sadu, svakog dana idemo zajedno na poslepodnevni trening u salu. Pre podne treniram ili sa njim, ili sam. Na kraju krajeva, Cement je moj klub, tu sam ponikao – kaže Geard.

U profesionalnom boksu Geard je osvojio titulu WBO prvak Evrope, u IBF verziji profesionalni prvak sveta, osvojio je WBC CIS titulu svih slovenskih naroda i bio WBC prvak Mediterana.

S. Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Kategorije Beočin Projekti