cuvene indjijske Leje

Inđijske „Leje” idealne za sportiste

Za sportiste i rekreativce u inđijskoj opštini postoji širok dijapazon mogućnosti za bavljenje sportom, bilo profesinalnim, bilo rekreativnim – Za sport ove godine u opštinskom budžetu obezbeđeno je 135 miliona dinara

Piše: G. Majstorović

Indjijsko jezerceU inđijskoj opštini u poslednje vreme sve više se pažnje poklanja stvaranju uslova za bavljenje sportom, kako profesionalnim, tako i rekreativnim, s tim  što tu značajno mesto pripada i školskom sportu. Sport je dostupan svima, zanči i onim građanima koji se ne bave aktivno sportom kao što su veterani, rekreativci, ljudi u zrelim godinama koji nemaju afiniteta prema nekom sportu, nego se isključivo bave rekreativnim sportom, kao i deca koja su još neopredeljena za određeni sport. A sve sportske klubove i organizacije na lokalnom nivou pod svoje okrilje objedinjuje „Savez sportova“ opštine Inđija, kao krovna organizacija.

Inđijske „Leje” su, zbog konfiguracije zemljišta, sportski kompleks koji je atraktivan, kako za sportiste, tako i sve građane opštine Inđija, bavili se oni se oni rekreativnim sportom ili samo šetali.

Ljubomir Kovacevic 2-  Imamo tamo jednu trim stazu koja je u krugu stadiona, imamo jednu stazu koju naši atletičari godinama koriste, koja je u dužini 2.700 metara funkcionalno, a kružno 5200, zatim, imamo onaj potez uz naše jezerce pored bazena koji je isto adekvatno uređen. U budućnosti ćemo obezbediti i, to je u projektu opštine Inđija, da bude jedna pešačka i biciklistička staza do poteza Autleta koja će sigurno ispunjavati sve zahteve za neku rekreativnu aktivnost – izjavio je Ljubomir Kovačević, generalni sekretar „Saveza sportova“ opštine Inđija i dodao da bi ova staza u dužini od 6,5 kilometara mogla poslužiti i za šetnju ili brzo hodanje, vožnju bicikla, trčanje  i slično.

– Mi smo 2016. godine  napravili na par lokacija u gradu Inđiji ulične teretane koje omogućuju mladim, ali i ljudima u zrelim godinama, kao i vitalnim penzionerima da se bave ovom rekreativnom aktivnošću. Takvu jednu teretanu napravili smo na lokaciji u centru Beške, u Novom Slankamenu gde imamo i dve lokacije mini pič terena za rukomet, fudbal i odbojku, a sada nam je cilj da to uradimo i u Ljukovu. U Maradiku smo postavili skoro, dva terena, od kojih jedan s tartan stazom za sve rekreativce, takođe, i u Beški jedan teren s podlogom, dok smo u Inđiji uradili košarkaški teren koji je razgrađen, otvoren, koji ispunjava sve uslove za aktivnosti rekreativaca malog fudbala. Takođe, i teniski teren je otovren za sve građane opštine Inđija, tako da je veliki i širok dijapazon svih aktivnosti u rekreativnom sportu – kaže Kovačević.

cuvene indjijske Leje 2On naglašava da loklana samouprava svakom zahtevu „Saveza sportova“ izlazi u susret, pružajući pored moralne i finansijsku podršku. Kovačević podseća da je ove godine iz opštinskog budžeta za sport opredeljeno 135 miliona dinara, što je, svakako zavidna suma.

 

Projekat „Sport za sve – dostupan svima“ sufinansiran je iz sredstava budžeat Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom meidjskom projektu nužno ne odražavaju i stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Inđija Projekti