Nagrađeni sportisti

Beočin – rasadnik sportskih talenata

Beočin – Opština Beočin je već godinama unazad rasadnik velikih sportskih talenata. Tim povodom svake godine se sumiraju rezultati rezultati sportskih klubova, sportskih radnika i sportista svih uzrasnih kategorija i u organizaciji Sportskog saveza opštine Beočin, a pod pokroviteljstvom Opštine Beočin najboljima budu uručena zaslužena priznanja.

U 2019. godini ta priznanja za uspehe ostvarene u protekloj godini sa ponosom nose mnogi od njih. Reprezentativac Vladimir Kostić iz Džudo kluba „Cement” proglašen je za najboljeg sportistu na području Opštine Beočin. Najbolji senior je Miloš Panić (Klub borilačkih sportova Kung Fu Kik Boks BFC Beočin). Nemanja Romić (FK „Cement“) je prvi sportista u kolektivnom sportu, seniorki Mariji Ivković (Džudo klub „Cement“) pripalo je prvo mesto iz pojedinačnog sporta, a Jovana Adamović je nagrađena kao najbolja među sportiskinjama (KK „ Beočin“) u kolektivnom sportu.

Nagrađeni su i sportski radnik Miodrag Mile Ivanović, trener Aleksandar Jovanović, najuspešniji kolektivi su Džudo klub „Cement“, Fudbalski klub „Cement“ i Košarkaški klub „Beočin“. Ove godine posebno priznanje za doprinos i razvoj sporta u opštini Beočin uručeno je predsedniku opštine Mitru Milinkoviću, za izuzetan doprinos, zalaganje i pomoć sportskim klubovima i sportistima. Priznanje za promovisanje sporta pripalo je Geardu Ajetoviću, a Dušici Ristić za dugogodišnje angažovanje u rukometnom i odbojkaškom klubu.

Specijalno priznanja za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin dodeljeno je i kompaniji „Lafarž BFC”, Domu zdravlja „Dušan Savić Doda“ Beočin, „Karin Komercu“ Novi Sad i JKP „Beočin”. Jubilarne nagrade dobili su Odbojkaški klub „Beočin“ za 10 godina postojanja, Karate klub „Cement“ (35 godina) i FK „Borac“ Rakovac (80 godina).

Nisu zaboravljeni ni oni od kojih se tek očekuju uspesi. Tako su najbolji pioniri Damir Kajić i Predrag Rauković, a pionirke Anđela Germanac i Sofija Gončin.

Među kadetima prvi su Filip Škamla i Ognjen Zorić, a među kadetkinjama Aleksandra Trifković i Katarina Šetalo. Najbolji juniori su Nermin Ajetović i Zimer Drmaku i juniorke Jasna Kolović i Isidora Mitrović.

Sanja Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Kategorije Beočin Projekti