Beočin poznat po uspešnim klubovima

Sportski savez opštine Beočin (SSOB) osnovan je 15. februara 2001. godine od strane 16 sportskih klubova sa teritorije opštine Beočin, a na predlog inicijativnog odbora Komisije za sport opštine Beočin. Na osnivačkoj skupštini Sportskog saveza opštine Beočin za predsednika Skupštine izabran je Andrija Mumović Mume, koji je funkciju predsednika Skupštine obavljao tri mandata, odnosno u periodu od februara 2001. do juna 2013. godine.

Na osnivačkoj Skupštini izabran je i prvi Upravni odbor SSOB u sastavu: Slobodan Ožegović, Milan Šodić, Marijan Matković, Žarko Bratić, Ljubomir Ivanović, Stevan Gajić, Ljubica Seferović, Milorad Jovičić i Rajko Drobnjak. Ljubica Seferović je bila prvi predsednik Upravnog odbora SSOB-a. Na prvoj sednici Upravnog odbora Sportskog saveza za generalnog sekretara izabran je Dejan Majstorović, koji je tu funkciju obavljao do decembra 2013. godine. Na izbornoj sednici Skupštine SSOB-a u junu 2013. godine na mandatni period od četiri godine za predsednika Skupštine izabran je Dražen Prolić. Predsednik Saveza i Upravnog odbora u ovom mandatnom periodu bio je Milenko Milinković. Za članove Upravnog odbora u ovom periodu izabrani su Miodrag Mile Ivanović (potpredsednik), Stevan Pašćan, Jovica Jandrić, Aleksandar Jovanović, Rajko Stojanović, Dušica Ristić, Stevan Đurišić i Savo Kosanić. U Nadzornom odboru Saveza bili su Milka Jandrić, Dobrila Čeliković i Nebojša Mirković. Funkciju generalnog sekretara Saveza od decembra 2013. do aprila 2015.godine obavljao je Željko Malkoč. Milan Đurišić je funkciju generalnog sekretara obavljao u periodu april 2015. -septembar 2016. godine.

Aleksandar Jovanović je izabran za predsednika Skupštine Saveza u mandatnom periodu 2017-2021. godine, a za zamenika predsednika Skupštine izabran je Savo Kosanić. Upravni odbor za ovaj mandatni period izabran je u sledećem sastavu: Miodrag Mile Ivanović predsednik Saveza i Upravnog odbora, Goran Janjić potpredsednik, članovi Dobrila Čeliković, Dušica Ristić, Dušan Marčeta, Milan Zorić, Rajko Stojanović, Jovica Jandrić i Miloslav Kolar. Nadzorni odbor je u sastavu: Stojan Ivanović predsednik, članovi Milka Jandrić i Radenko Vitomir.

Danas Sportski savez Opštine Beočin ima 20 redovnih i četiri pridružena člana. Među najuspešnijim i najaktivnijim sportskim klubovima Saveza su Džudo klub “Cement” Beočin, koji ima 200 članova svih kategorija, zatim KBS Kung Fu-Kik Boks „BFC“ Beočin u kome trenira 71 sportista. Među takmičarima je 11 seniora, pet juniora, šest kadeta i tri pionira, Fudbalski klub “Susek” iz Suseka, koji ima 51 člana, Karate klub “Cement” Beočin sa 70 članova, odnosno 65 takmičara u svim selekcijama i Fudbalski klub “Cement” Beočin koji ima 200 članova, od kojih je 120 aktivno.

Sanja Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Beočin Projekti