• utorak, 19. mart 2024.
28 miliona za atarske puteve
Vesti | Poljoprivreda | Ruma
0 Komentara

28 miliona za atarske puteve

2. oktobar 2019. godine

Grabovci-Grabovci su prva od šest mesnih zajednica u kojima se uređuju atarski putevi na teritoriji Opštine Ruma. Ove godine je šest mesnih zajednica apliciralo sa odgovarajućim projektima i dokumentacijom, među kojima su Kraljevci, Grabovci, Voganj, Klenak, Druga i Četvrta gradska mesna zajednica u Rumi. Prvi od tih radova su počeli u Grabovcima na potresu Vranj, koje je obišao Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

-U Grabovcima se radi etapa puta u dužini od 950-960 metara. Prošle godine je urađen prvi kilometar od asfaltnog puta, takozvanog glavnog atarskog puta Vranj . Geodeti su uradili svoj posao u smislu izlaženja, odoravanja, utvrđivanja granice, prošao je buldozer koji je izravno trasu. Sada se nasipa prvi sloj, zatim se valja rizla. Maksimalno ćemo koristiti lepo vreme dok ne uđemo u zimski period, da sve puteve koje smo zacrtali uradimo. Nadam se da će u narednih mesec dana svi atarski putevi za koje smo opredelili sredstva biti urađeni. Ovaj put je prvi i najduži od svih puteva za koje su podneti zahtevi. Mislim da će ovaj put dobro doći meštanima Grabovaca jer se većinski bave poljoprivredom, rekao je Slađan Mančić.
Ove godine je za atarske puteve opredeljeno oko 18 miliona dinara. Opštini Ruma je opredeljeno dodatnih 10,5 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna sredstva koja će ove godine biti utrošena za uređenje atarskih puteva na teritoriji rumske opštine su nešto preko 28 miliona dinara sa pdv-om.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: