• sreda, 24. april 2024.
Volonterski servis – učionica i radionica
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Volonterski servis – učionica i radionica

5. septembar 2019. godine

U mitrovačkoj Kancelariji za mlade okupi se, po potrebi i do 300 volontera , tuneguje se društveno angažovanje i humanost

U okviru Kancelariji za mlade u Sremskoj Mitrovici postoji funkcionalni volonterki servis kroz kojih prođe u toku godine preko 300 mladih. Mladi najčešće učestvuju na manifestacijama koje organizuju grad i gradske ustanove. Jedna od najznačajnijih manifestacija na kojima učestvuju volonteri Kancelarija za mlade jesu sportske igre mladih.Na ovogodišnjim sportskim igrama mladih učestvovalo je preko 120 volontera najčešće srednjoškolaca.
biljana maticvolonteri

dogovor o omladinskoj politici

biljana matic-Smatram da je veoma važno da se mladi mobilišu i angažuju pojedinačno ili kao grupa, i dobrovoljno pristanu da pomognu na ovaj ili onaj način svojim angažmanom u lokalnoj zajednici. Važno je napomenuti da mladi nisu plaćeni za ove aktivnosti i da one umeju često da budu i celodnevne dok traju manifestacije. Mnogim volonterima je najbitnije da čine nešto dobro za druge ljude ili za celokupnu lokalnu zajednicu i zbog toga ulažu i svoj rad i svoje slobodno vreme, a zauzvrat su jednostavno srećni što čine nešto dobro. Smatram da je to jedan od najvećih benefita volontiranje naravno uz druženje sa vršnjacima upoznavanje ponekad i poznatih ličnosti kako lokalnih tako i šire, kaže Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade.
Mladi treba da aktivno doprinose izgradnji i negovanju društvenih vrednosti i razvoju svoje zajednice, naročito putem različitih oblika volonterskih aktivnosti. Oni treba da izražavaju međugeneracijsku solidarnost i da aktivno rade na stvaranju uslova za jednako i puno učešće u svim aspektima društvenog života osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina i svih drugih lica i društvenih grupa koje mogu biti u riziku od diskriminacije, odnosno diskriminatornog postupanja, kaže se u odredbama Zakona o mladima Republike Srbije. Jedno od mesta takvog delovanja mladih su i kancelarije za mlade .
Kancelarija za mlade je jedno od mesta gde se mladima to omogućuje. Ova kancelarija kroz svoje aktivnosti pruža podrška u svakom obliku, njen zadatak je da odgovara na potrebe mladih, da pruža servis i kreira programe za mlade i podržava programske inicijative. Kancelarija za mlade predstavlja organizacionu jedinicu lokalne uprave, u kojoj su utvrđene procedure i sistemi kojim će se kreirati i sprovoditi lokalna politika za mlade.
S.Đaković

(Projekat „Mladi i vrednosti“ sufinanira Gradska uprava za obrazovanje, sport i mlade Sremske Mitrovice.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: