• petak, 19. april 2024.
OBRAZOVANJE PUT DO SVIH DRUGIH VREDNOSTI
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

OBRAZOVANJE PUT DO SVIH DRUGIH VREDNOSTI

4. septembar 2019. godine

Obrazovanje mladih naraštaja u Sremskoj Mitrovici je zajednička briga i odgovornost svih u društvu. U tu oblasti se konstantno ulaže I na njoj se deluje uz pomoć republike, pokrajine i sredstava grada kako bi uspeh bio što sigurniji

Priredila: S.Đaković

Među ljudskim vrednostima značajno mesto zauzima obrazovanje. Ono je egzistencijalna potreba svakog čoveka, posebno je važno za mlade, ujedno je to društveni proces i najbolji pokazatelj čovekove uspešnosti.Kao takvo, obrazovanje nikada ne dolazi do kraja, nego predstavlja put za ostvarivanje svih vrednosti.Lokalna samouprava od poverenih poslova iz svoje nadležnosti ima i održavanje školskih objekata, podseća načelnik za obrazovanje kulturu I mlade Ilija Nedić.
Nastojali smo da poboljšamo I poboljšavamo uslove u osnovnim i srednjim školama kako bi bili u korak sa savremenim procesima u nastavi i obrazovanju – ističe načelnik Ilija Nedić.
Uz pomoć Republike Srbije, u Sremskoj Mitrovici se ulažu značajna sredstva u izgradnju obrazovnih objekata, učenici iz Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta od prošle školske godine uče u školskim klupama novog savremenog objekta koji odgovara nastavi za novi vek. U toku su radovi na izgradnji novog objekta gradske škole – OŠ “Jovan Popović“, koja je projektom predviđena da bude takodje, savremena i da zajedno učenicima, lokalna samouprava I svi nadležni približe bolje uslove boravka, a nastavnicima obezbede savremenija nastavna sredstva.
-Takođe, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehološkog razvoja kroz projekte Svetske banke očekujemo početak gradnje objekta u Laćarku, za potrebe dece predškolskog uzrasta, što predstavlja tek prvi korak ka smanjenju liste čekanja i kako bi obezbedili sveukupni obuhvat dece predškolskog uzrasta, istakao je načelnik Ilija Nedić.
Ni ostale oblasti ulaganja u obrazovanje se ne zapostavljaju, a posebno se to odnosi na opremanje učionica savremenom didaktičkom opremom što je u skladu sa nastojanjem društva za modernije školovanje u svim sredinama.

(Projekat „Mladi i vrednosti“sufinanira Gradska uprava za obrazovanje, sport i mlade Sremske Mitrovice.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: