Sa Svetskog kupa u Ankari

Bronza na Svetskom kupu kik boksera

-Od malih nogu sam imao veliku ljubav prema borilačkim sportovima, naročito prema boksu i kik boksu. Mislim da se sa time jednostavno rodiš. Sa prvim treninzima sam počeo još kao desetogodišnjak, a ostvarila mi se želja da počnem da treniram upravo onaj sport o kome sam uvek i maštao, a to je boks – ovako o svojim počecima bavljenjem sportom priča Zoran Čakar, sportista iz Beočina, član kik-boks kluba Cement iz Beočina.

Uručivanje priznanjaOn kaže da iako je kao desetogodišnjak imao mnogo entuzijazma i želje da se bavi sportom, ipak četiri godine kasnije zbog nedostatka vremena i školskih obaveza prestao da ide na takmičenja.

Međutim, ljubav prema boksu ga nije napuštala, tako da je kada je napunio 20 godina ponovo počeo sa treninzima. Ovoga puta njegov izbor je bio kik boks.

- Uloženo vreme, uporan rad i trud su se ubrzo i isplatili i doneli mi prve medalje. Postao sam prvak Vojvodine, a zatim i države i tako sam stekao pravo da odem na Svetski kup u Ankaru. Tamo sam osvojio bronzanu medalju u disciplini „sanda ful kontakt“ u kategoriji do 90 kilograma. Na ovom Svetskom kupu učestvovalo je preko 600 takmičara različitih kategorija takmičenja, sa približno 130 mečeva dnevno. Ja sam veoma srećan što sam predstavljao svoju zemlju na jednom tako bitnom takmičenju. Preporučio bih svima ovaj sport i onim najmlađima, ali i onim nešto starijima, jer nikad nije kasno da čovek počne da se bavi onim što voli. Bez obzira na uspehe i rezultate mislim da deca koja odaberu ovaj sport odrastaju u dobre momke jer su ovde disciplina i vaspitanje na prvom mestu – kaže Zoran.

Inače, ovaj 26. godišnji mladić je zdravstveni radnik i zaposlen je na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Kaže da trenira šest puta nedeljno i da mu nije lako da uklopi treninge sa svim postojećim obavezama. Ipak, smatra on, kad čovek radi nešto što voli sve može da postigne.

A da Zoranovi uspesi nisu ostali neprimećeni i kod čelnih ljudi koji vode beočinsku opštinu, u prilog tome govori i prijem koji je za njega upriličio prvi čovek opštine Beočin Mitar Milinković.

Prijem kod predsednika Opštine BeočinPredsednik Milinković je u ime Opštine Beočin u znak zahvalnosti na postignutom uspehu i promociji sporta mladom Čakaru uručio specijalo priznanje opštine, uz želju da mu ono bude samo podstrek i motiv za nove medalje.

S. Mihajlović

(Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Kategorije Beočin Projekti