• četvrtak, 25. april 2024.
Za licitaciju 834 hektara
Vesti | Poljoprivreda | Ruma
0 Komentara

Za licitaciju 834 hektara

17. avgust 2019. godine

Ruma- Na sednici Opštinskog veća u Rumi usvojen je Nacrt Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Opštini Ruma za 2019.godinu. Godišnji program urađen je u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu,a kroz aplikaciju koju je u prethodne dve godine razvijalo Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprovredu i šumarstvo.

-Ukupno poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na teritoriji Opštine Ruma iznosi 7.383 hektara, od toga 2.513 hektara daje se po pravu prečeg zakupa stočarima. 101 hektar  daje se po pravu prečeg zakupa za infrastrukturu i 193 hektara daje se u skladu sa Zakonom na besplatno korićenje školama i Poljoprivrednoj stručnoj službi. Za licitaciju ove godine  ostaje 834 hektara. Sredstva koja su planirana za ostvarivanje od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini iznose 85 miliona sopstvenih sredstava, odnosno budžeta Opštine Ruma, a 15 miliona planiramo da dobijemo od AP Vojvodine i ova sredstva su raspoređena prema namenama u skladu sa preporukama Ministarstva, navela je Biljana Damljanović, šef Odeljenja za finansije, privredu i poljoprivredu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: