Pobednik Henri Kemboi

Treći rumski polumaraton

Ruma- U Rumi je tokom vikenda održan treći polumaraton u organizaciji Sportskog saveza Opštine Ruma pod pokroviteljstvom Opštine Ruma. Najmasovniji sportski događaj u opštini okupio je više stotina trkača koji su učestvovali na polumaratonskoj trci dugoj 21,1 kilometar, DDOR trci zadovoljstva dugoj 7.035 metara i štafetnoj trci u kojoj su se takmičili predstavnici kompanija.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio Henri Kemboji iz Kenije, koji je polumaratonsku trasu istrčao za 1.12,39, dok je među damama prvo mesto osvojila Teodora Simović, prošlogodišnja pobednica, iz Novog Pazara sa vremenom 1.17.41, što je i novi rekord staze u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji preko 40 godina starosti najbrži su bili Mihal Šulja i Biljana Kriađijeva, dok je u kategoriji preko 50 godina starosti najbrži bio Novak Mataruga u muškoj konkurenciji, a u ženskoj Helena Javornik. najbrži trkač starosti preko 60 godina bio je Borut Podgornik. Nagradu su primili i najbrži Rumljani, Branko Srdić  i Dragana Špehar.  najbolja u štafetnoj trci je bila ekipa Banat. Najstariji trkač sa 74godine je Predrag Janković, a najmlađi, rođen 2003.je Rumljanin Nikola Marin.

Kategorije Ruma Sport Vesti