• četvrtak, 18. april 2024.
Otvoren stop shop ritejl park u Sremskoj Mitrovici
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Otvoren stop shop ritejl park u Sremskoj Mitrovici

22. avgust 2019. godine

U Sremskoj Mitrovici je večeras otvoren stop shop ritejl park, deseti te vrste koji je Kompanija Immofinanz otvorila u Srbiji.

Ritejl park u Sremskoj Mitrovici je ukupne površine 7.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, ima 309 parkirng mesta i u ovom kompleksu prodajne prostore zakupila su 22 domaća i strana brenda. U ritejl parku zaposleno je oko 200 radnika.

Otvaranje ritejl parka u Sremskoj Mitrovici Foto Zivan NegovanovicOtvaranju ritejl parka prisustvovali su i bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice a sadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i Ambasador Austrije u Srbiji  Nikolaus Lutterotti koji je podsetio da je poslednjih godina Austrirja jedan od najvećih investitora u Sribji, Kkao je rečeno, 400 kompanija radi u Srbiji i u njima je otvoreno više od 18.000 radnih mesta

Bivši tgradonačelnik Sremske Mitrovice i aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da se Mitrovica ubrzano menja jer su ljudi verovali u promene.

– Nije samo ritejl park ono što je novo u Mitrovici i u ovom delu grada. Ovde su i novi putevi i danas živimo drugačije nego pre 10 godina. U ovom ritejl parku će raditi oko 200 ljudi. Sećamo se da je pre 15 godina nezaposlenost bila 37 odsto, a danas nema ni pet odsto nezaposlenih. Znam da će se mnogi naljutiti na mene zbog ove izjave, ali ne rade samo oni koji neće rade – rekao je Nedimović i poručio da već naredne godine iza ritejl parka Mitrovica počinje izgradnju stadiona po stadnardima UEFA, a rekonstruisaće se i gradski kej da poplave nikada više ne zaprete gradu..

– Ko veruje i ima želju, uspeće, ko ne veruje ni u šta, taj nikada neće stići nigde – rekao je Nedimović

ritejl 2

 

Ambasador Austrije u Srbiji  Nikolaus Lutterotti podsetio da je poslednjih godina Austrirja jedan od najvećih investitora u Sribji, 400 kompanija radi u Srbiji i u njima je otvoreno više od 18.000 radnih mesta.

– Austrijski investitori su pouzdani jer su došli da ostanu – rekao je ambasador i naglasio da su investicije važne ne samo za razvoj, već i za evropski put Srbije.

Direktor kompanije Immofinanz Ditmar Rajndl rekao je da je ovo deseti stop shoip u Srtiji kakvih kompanija ima ukupno 90 u Evropi.

ritejl– Na otvaranju prvog stop shopa u Čačku obećali smo da ćemo u Srbiji investitirati 60 miliona evra. Računajući i ovaj stop shop u Sremskoj Mitrovici uložili smo ukupno 112 miliona evra – rekao je Rajndl i podsetio da je ovim investicijama omogućeno otvaranje novih 1.700 radnih mesta u Srbiji.

Menadžer operacija kompanije Immofinanz za Srbiju Joško Piteša rekao je da kompanija ispunjava obećanje o otvaranju deset ritejl parkova u Srbiji.

– Držimo se obećanja i došli smo u Sribju s namerom da ostanemo. Ritejl park u Sremskoj Mitrovici je ukupne površine 7.000 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, sa 309 parkirng mesta i 22 domaća i strana benda – naveo je Piteša.

Ognjen Kisin izvršni direktor Konstruktor grupe, koja je bila genealni izvođač radova uručio je ključeve direktorima Immofinanza, a potom se visokim zvanicima priključio i gradonačelnik Vladimir Sanader tako da su svi zajedno presekli vrpcu.čime je ritejl park u Sremskoj Mitrovici i zvanično otvoren.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: