IZDVOJENA sLEPI PUTNICI U TOVRU OTPADNOG PAPIRA FOTO Uprava carina

„Slepi putnici“ ne odustaju

Carinici se na našim nafrekventnijim prelazima ka EU gotovo svakodnevno susreću sa „slepim putnicima“, a od početka godine do danas otkriveno je gotovo 850 takvih slučajeva.

Kako saopštava Uprava carina, na prelazu Batrovci je 25. juna, u kamionu čačanskih registracija natovarenom auto-gumama, pronađeno pet ilegalaca, dok je 2. jula skener registrovao još trojicu u tovaru otpadnog papira koji je bugarski šleper prevozio ka Sloveniji.

SLEPI PUTNIKNi na prelazu Šid pokušaji ilegalnog prelaska granice nisu retkost, pa su tako dva dana zaredom, 3. i 4. jula, osujećeni pokušaji četvorice ilegalaca. Trojica su pronađena u bugarskom šleperu koji je na relacija Bugarska – Španija transportovao frižidere, dok je jedan migrant otkriven među dečijim igračkama koje su iz Bugarske otpremane ka Sloveniji.

Pojedini štampani mediji izveštavaju da su migarnti uveli i neke novitete u pokušaje ilegalnog prebacivanja preko granice. Tako su, na primer, primećeni slučajevi krađe identiteta, odnosno pokušaji da se preko granice pređe sa putnim ispravama državljana Srbije koji su im likom slični, dok su se pogranični organi susednih država susretali i sa pokušajima migranata da granicu pređu potpuno uronjeni u rasuti tovar robe, poput kukuruza u zrnu, kada su za disanje koristili samo cevčice.

Kategorije Crna hronika