Pustawe balona za rastanak

Maturantski ples predškolaca

Ruma-Oko 400 mališana iz svih gradskih i seoskih rumskih vrtića izveli su prvi maturantski ples na Gradskom trgu u Rumi i tako se oprostili od svojih vaspitača pred polazak u prvi razred osnovnih škola. U narednu školsku 2019/2020.godinu u prve razrede osnovnih škola upisaće se oko 450 mališana, koji su na trgu u pet plesnih tačaka rekli zbogom vrtiću i  vaspitačima. Deca su korografije pripremala sa svojim vaspitačima, po prethodno pribavljenoj saglasnosti roditelja da se u centru Rume izvede prvi maturantski ples.

-Ovde su sve vaspitne grupe koje odlaze iz naše ustanove, a oni uvek mogu da nam se vrate, svrate i da se pohvale svojim daljim uspesima u školi. Želim da roditelji budu strpljivi, da imaju razumevanja za svoju decu i da nastave da se igraju sa njima i tokom školovanja, kao što su to činili i dok su bili u vrtiću, obratio se deci i roditeljima Radoslav Mašić, direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac“ Ruma.

Ples sa mališanima je organizovala vaspitačica Dragana Tanević, a mališani su svako u svojoj grupi sa vaspitačima vežbali koreografije koje su predstavili na Gradskom trgu. Na kraju, simbolično puštanjem balona obeležen je kraj predškolskog obrazovanja i odlazak u školu.

Kategorije Ruma Vesti