• utorak, 16. april 2024.
Vreme kada je sport bio više od igre
Kultura | Vesti | Ruma
0 Komentara

Vreme kada je sport bio više od igre

14. maj 2019. godine

Ruma – Zanimljivom izložbom „Više od igre“ u Zavičajnom muzeju u Rumi otpočeo je program „Muzeji za 10“ – Muzeji kao središta kulture-budućnost tradicije koji se održava u muzejskim ustanovama širom zemlje. Manifestacija u Rumi trajaće do 19.maja, a pored pomenute izložbe, održaće se izložba „Seosko i gradsko, žensko i muško-univerzalno“ Etnografskog muzeja u Beogradu,  radionica „Mala olimpijada starih igara“ i umetnički performans učitelja i slikara Jovice Panića. Manifestacija „Muzeji za 10“ podrazumeva Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja, a rumski muzej u njoj učestvuje već pet godina. Autori prve izložbe „Više od igre“ kojom je manifestacija i započela su Branislava Konjević, istoričar i direktorka Zavičajnog muzeja Ruma sa koautorom kustosom istoričarkom Aleksandrom Ćirić.

-Mislim da je ovo zanimljiva priča o sportskom životu, o kom govorimo na drugačiji način, ne u smislu postizanja rezultata, već kao vid druženja, zabave i onoga što se danas u vreme modernih tehnologija sve više zaboravlja. Smatram da će izložba biti interesnatna za stariju publiku da se podseti starijih dana, a  i za mlađu, da vide  kako je to nekada bilo, rekla je Branislava Konjević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: