• sreda, 24. april 2024.
Povećan broj saobraćajnih nesreća: april, mesec smrti
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Povećan broj saobraćajnih nesreća: april, mesec smrti

3. maj 2019. godine

Sremska Mitrovica – Tokom poslednje aprilske nedelje, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u Rumi i Staroj Pazovi dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima je život izgubilo čak šest lica. Uporedo sa ovim, dogodile su se i saobraćajne nesreće u kojima je došlo i do teških telesnih povreda opasnih za život. Brza vožnja pod uticajem alkohola  nepažnja tokom noćne vožnje, kao i nedovoljno izgrađena svest o potrebi poštovanja pravila i propisa u saobraćaju, osnovni su uzročnici povećanog broja saobraćajnih nesreća. Gotovo sve su se desile u noćnim satima, a glavni akteri su mahom bili alkoholisani vozači.

Upravo zbog alarmantnosti situacije, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici pokrenula je opsežnu kampanju rigoroznije kontrole svih učesnika u saobraćaju koja će se odvijati kako danju tako i noću. Pored pojačanih represivnih mera, pripadnici Saobraćajne policije, po rečima prvog čoveka Odeljenja Vladimira Roljića, sprovešće i čitav niz preventivnih akcija, od edukacija mladih i školaraca, do pojačanog informisanja javnosti o nužnosti poštovanja propisa i pravila saobrćaja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: