• subota, 20. april 2024.
Pesnička manifestacija „Bešenovska prinošenja“
Kultura
0 Komentara

Pesnička manifestacija „Bešenovska prinošenja“

22. maj 2019. godine

„Osam vekova našeg Hristilišta“, tema je ovogodišnjeg pesničkog konkursa manifestacije „Bešenovska prinošenja“ koju petu godinu za redom organizuje manastir Bešenovo.

Konkurs je otvoren do 25. juna 2019. godine, a pobednici će biti proglašeni o letnjoj manastirskoj slavi Svetim Kiriku i Juliti. Tada će biti promovisana i zbirka sa pesmama sa ovog konkursa.

Poziv je otvoren za sve pesnike iz Srbije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta. Pesnici pesme šalju na srpskom jeziku ćiriličnim pismom.

Obavezna je uz pesmu poslati i kraću biografiju autora.

Žiri će na Svete Kirika i Julitu 2019. godine proglasiti tri pobedničke pesme koje će biti i nagrađene.

Pesme treba poslati u Word formatu elektronskom poštom na sledeću adresu: besenovskaprinosenja@gmail.com.

Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive, državljanstvo kao i kontakt telefon.

Žiri čine: Blagoje Baković – predsednik žirija, Jovanka Novković Perge, pobednica konkursa 2015. godine, Vladmir Jović, pobednik konkursa 2016. godine, Boško Lomović, pobednik konkursa 2017. godine,  Dara Radojević, pobednica konkursa 2018. godine i Arhimandrit Arsenije Matić, iguman manastira Bešenovo.

Detalji konkursa mogu se pronaći na sajtu manastira Bešenovo.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: