• sreda, 17. april 2024.
Izmene statuta u skladu sa zakonom
Vesti | Ruma
0 Komentara

Izmene statuta u skladu sa zakonom

17. maj 2019. godine

Ruma – Na poslednjoj Sednici Skupštine opštine Ruma odbornici lokalnog parlamenta razmatrali su i usvojili izveštaje rumskih javnih preduzeća i ustanova. Osim toga, izglasane su i izmene Statuta opštine, kao najznačajnijeg pravnog akta lokalne samouprave. Odluka o izmenama i dopunma  Statuta Opštine Ruma doneta je kao obaveza usklađivanja sa setom novih zakona koji pokrivaju ovu oblast, a kako se moglo čuti, vrlo brzo će se na narednoj sednicirazmatrati konačno prečišćen tekst Statuta.

-Sve delatnosti i nadležnosti Opštine i njenih organa su Statutom definisane u skladu sa krovnim zakonima koji regulišu delatnost lokalne samouprave. Ono što taj Statut donosi jeste povećana javnost i transparentnost u radu, a svi organi Opštine su dužni da javno i transparentno na svojim sredstvima oglašavanja, počev od veb prezentacija, pa do ostalih sredstva informisanja, obaveštavaju građane o pripremama i toku priprema za donošenje svih značajnijih odluka koje se tiču života u lokalnoj samoupravi, rekao je Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: