• četvrtak, 18. april 2024.
Uhapšen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica
Crna hronika
0 Komentara

Uhapšen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

7. mart 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su G.S. (27) iz Sremske Mitrovice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su i D.G. (33) iz okoline Stare Pazove i T.K. (24) iz Beograda, koji se sumnjiče za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

– Sumnja se da je G.S. kao odgovorno lice preduzeća “T kompani” iz Sremske Mitrovice, u saizvršilaštvu sa D.G.,T.K. i još jednom osobom za kojom policija traga, od 12. januara do 9. maja 2018. godine, sa više pravnih lica sa teritorije Srbije sklopio poslovne odnose, preko kojih je njegovo preduzeće nabavljalo robu, koju su zatim dalje prodavali po znatno nižim cenama od nabavne, delom legalno a delom „na crno“.

G.S. se sumnjiči da je novac od prodate robe po više osnova podigao sa računa preduzeća „T kompani“ i zadržao ga za sebe, a dobavljačima robe nije platio kupoprodajnu cenu preuzete robe.

Takođe, G.S. je, kako se sumnja, izdao i registrovao  83 menice za koje nije imao pokriće.

Na ovaj način, G.S. je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 14.638.996 dinara, dok je jedan Institut za ratarstvo i povrtarstvo i 12 privrednih društava oštetio za 36.160.661 dinar – saopštilo je Ministarstvo unutrašnji poslova.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: