• utorak, 23. april 2024.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Sremskom okrugu
Društvo | Vesti
0 Komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Sremskom okrugu

8. mart 2019. godine

BELEGIŠ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas, tokom posete Belegišu, da će se graditi auto-put Ruma – Šabac – Loznica, kao i dodatni putni krak ka BiH i Republici Srpskoj dug 18 kilometara zajedno sa mostom preko Rače.  …

Vučić je u Belegišu rekao da je država radila veliki broj objekata, poput škola i vrtića i infrastrukturnih objekata, kao i obnovu 22 kilometra auto-puta od Batrovaca ka Sremskoj Mitrovici.

– Važno je da uradimo i lokalne puteve, dodao je Vučić.

Vučić posetu Sremskog okrugu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, započeo u Belegišu obilaskom vrtića “Bubamara”, koji je deo predškolske ustanove “Radost”.

Istakao je da je za obnovu tog vrtića opština izdvojila 65 miliona dinara.

Vučića je ispred obdaništa dočekao veliki broj meštana Belegiša i dece koja su nosila zastave Srbije.

Predsednik je obišao vrtić zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, direktorkom PU “Radost” Borislavom Banjeglav Klaćik i predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem.

Vrtić “Bubamara” jedan je od devet objekata PU “Radost”, koji je izgrađen pre četiri godine, a može da primi između 100 i 120 mališana uzrasta do šest godina.

Osim u Belegišu, PU “Radost” ima objekte u Surduku, Starim Banovcima i Novim Banovcima, a ima ukupno 130 zaposlenih.Toj ustanovi je u četvrtak dodeljena Zlatna medalja za kvalitet u predškolskom obrazovanju na sajmu “Putokazi” u Novom Sadu, a pre četiri godine dobila je Svetosavsku nagradu za kvalitet u obrazovanju.

Predstavnici Mesne zajednica Belegiš su damama okupljenima ispred vrtića podelili ruže povodom Dana žena.

Posle Belegiša, Vučić odlazi u Inđiju, gde će prisustvovati početku radova na asfaltiranju ulica, a zatim će u Dobrincima obići fabriku za pakovanje i preradu povrća “La Linea Verde” d.o.o.

Zatim sledi poseta Šidu i obilazak rekonstruisane zgrade Osnovne škole “Sremski front” , i Zasavici, gde će obići seosko turističko domaćinstvo “Čikić”.

U Mačvanskoj Mitrovici, Vučić će obići fabriku za proizvodnju stočne hrane “Hrana produkt”.

U Sremskoj Mitrovici obratiće se građanima, a na skupu će govoriti i premijerka Ana Brnabić.

Kampanja “Budućnost Srbija” počela je 7. februara obilaskom Pčinjskog okruga, a kako je sam Vučić rekao, cilj je da građanima predstavi šta je sve do sada urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje njihove sugestije i žalbe.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: