• utorak, 19. mart 2024.
Obnova puta od Vile Stanković do Dunava
Projekti | Inđija
0 Komentara

Obnova puta od Vile Stanković do Dunava

6. decembar 2018. godine

Završena je papirološka procedura za rekonstrukciju puta od Vile Stanković do Dunava, a sredstva za ovaj projekat obezbeđena su u budžetu opštine Inđija

Piše: G.Majstorović

Vladimir Gak 2Rukovodstvo opštine Inđija potpisalo je ugovor sa grupom izvođača koji će izraditi projektnu dokumentaciju i rekonstrukciju puta od Vile Stanković do Dunava u dužini preko jednog kilometra, odnosno deonica je duga 1200 metara i široka tri metra. Kolovozna konstrukcija puta koji je veoma značajan u turističkom smislu, posebno za vikendaše, drastično je oštećena i prosto je nemoguće automobilom sići do Dunava. Ova saobraćajnica na popravku čeka više od dve decenije i u jako lošem je stanju. Sadašnje opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom pokrenulo je niz aktivnosti na sređivanju ove, nekada vrlo posećene turističke lokacije u Čortanovcima kako bi se povratio nekadašnji sjaj ovog dela Fruške gore.

put cortanovci dunavInače, prema konkursnoj dokumentaciji rok za projektovanje i izvođenje radova na pomenutoj deonici puta je 195 radnih dana, a vrednost projekta iznosi nešto više od 12 miliona dinara koji su obezbeđeni u opštinskom budžetu.

– Što se nas tiče, mi smo svoj deo posla obavili. Sprovedena je javna nabavka, procedura s naše strane je obavljena, ali ušli smo sada već u zimski period i ako bude lepih dana, to će ovih dana biti urađeno, ako ne bude, sačekaćemo prvo lepo vreme da to uradimo. Najvažnije je da je ta papirološka procedura završena, sprovedena i radovi su tamo za 15 dana gotovi – kaže predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i naglašava da je reč o najvažnijem putu u Čortanovcima koji se spušta na dunavsku obalu. Međutim, kako reče predsednik, ako vremenski uslovi ne dozvole, radovi na obnovi puta od Vile Stanković u Čortanovcima koja je u vlasništvu AP Vojvodine i u kojoj se održavaju manifestacije od šireg značaja,  poput Šekspir festivala, sačekaće prvo lepo vreme.

Vila Stankovic 2Nekada je ta obala bila pravi biser dunavske obale od Beograda do Novog Sada. Gore imamo objekat koji je vlasništvo Autonomne Pokrajne Vojvodine, Vilu Stanković koja je zaista reprezentativan objekat u kojoj se održava i Šekspir festival i razne druge manifestacije, a opet ispod Vile imamo katastrofalan prilaz Dunavu, praktično je nemoguće sići dole da se ne ošteti automobil. Mi smo svoj deo posla uradili, i nadam se da će izvođači radova u što kraćem vremenskom roku izvršiti svoju ugovornu obavezu i da ćemo otvoriti još jedan rekonstruisan put u opštini Inđija – uveren je predsednik Gak.

Projekat „Solidarnost na selu, solidarnost za selo“ sufinansira se sredstvima budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: