kOPANJE kanala u N. Slankamenu

Obnova infrastrukture u selima

JP „Inđija put“ u okviru timskog rada javnih preduzeća i lokalne samouprave dalo je pun doprios obnovi seoske infrastrukture

Piše: G.Majstorović

Foto: G.M. i JP „Inđija put“

MARADIK (2)Sledeći ideju predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka da se ravnomerno razvijaju i seoska područja, kao i grad Inđija, i imajući u vidu da su u prethodnom periodu sela bila zapostavljena po više pitanja, u okviru timskog rada, opštinska javna preduzeća su se potrudila da u 2018. godini daju svoj pun doprinos u podizanju standarda i kvaliteta življenja u naseljima opštine. Osvrnućemo se na doprinos JP „Inđija put“ koje se bavi upravljanjam i održavanjam kategorisanih i nekategorisanih opštinskih puteva i ulica, kao i atmosferskom kanalizacijom, održaanjem i naplatom javnog parkinga, održavanjem i upravljanjem javnom rasvetom, kao stručno-tehničkim poslovima u vezi građevinskog zemljišta i investicija. Za presvlačenje i održavanje opštinskih puteva u 2018. godini je izdvojeno 45 miliona dinara.

NOVI SLANKAMEN(1) – Što se tiče seoskih sredina, u Starom Slankamenu presvukli smo Ulicu dr Borivoja Gnjatića, ulicu Gudure i put prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a u Beški deo Ulice Cara Lazara, kao i Progon Kneza Miloša i to je ono što smo uradili u okviru projekta pojačanog održavanja ulica. Kad je kolovoz u pitanju pred svaku zimsku sezonu uradimo maksimalnu sanaciju opštinskih puteva da bi narednu zimu dočekali spremni. Ove godine smo to temeljno odradili i iza toga nam je ostala značajna količina grebanog asfalta koji smo, na „ravne časti“ po nekim prioritetima izdelili po naseljenim mestima, a predstavnicima mesnih zajednica ostalo je da opredele gde će se taj grebani asfalt razvući – kaže direktor „Inđija puta“ Zoran Milićavić i dodaje da je urađena i sanacija puta Surduk – Novi Slankamen u dužini od 4,5 kilometara, kao i bankine na ovom putu.U Čortanovcima je u toku jedna velika investicija od državnog značaja (vijadukt i tunel na deonici Stara Pazova – Novi Sad u okviru izgradnje brze pruge), pa zbog prolaza teških kamiona koji uništavaju opštinske puteve, morala je da se uradi sanacija puta od Beške prema Čortanovcima, u samim Čortanovcima i od Čortanovaca do Banstola.

kOPANJE kanala u N. Slankamenu- Znamo da su Čortanovčani bili nezadovoljni, ali s izgradnjom i otvaranjem obilaznog puta od 1100 metara, mislim da su muke meštana smanjene u velikoj meri – uveren je direktor Milićević. On takođe, naglašava da je u svakom selu JP „Inđija put“ uradilo ravnanje bankina, pomenuvši Ljukovo, Slankamen, Slankamenačke Vinograde, Krčedin, Nove Karlovce, Jarkovce i td. Sem ovih redovnih aktivnosti, ovo preduzeće je akcenat stavilo i na rešavanje problema atmosferskih voda.

– Mi smo tu napravili jednu strategiju koja nije postojala nikada ranije u okviru koje smo locirali akutne probleme i krenuli da radimo po prioritetima. Veliku akciju smo sproveli u Novom Slankamenu-, naglašava Zoran Milićević, podsetivši na specifičnosti sela koje je podložno bujičnom vodama za vreme obilnih kiša. – Ove godine smo kopali kanale u Zmaj Jovinoj i ulici Ive Andrića, Cara Dušana, pored mesnog groblja gde smo te tokove vode pokušali da usmerimo na pravo mesto – kazao je direktor „Inđija puta“.

Projekat „Solidarnost na selu, solidarnost za selo“ sufinansira se sredstvima budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Kategorije Inđija Projekti