Neasfaltirane ulice

Asfaltiranje neasfaltiranih ulica u inđijskim selima

Za asfaltiranje ne asfaltiranih ulica u selima sredstva su opredeljena na sledeći način: Beški je namenjeno 25 miliona dinara, Čortanovcima 85 miliona dinara, Jarkovcima 59 miliona dinara, Krčedinu 12 miliona dinara, Ljukovu 20 miliona dinara, Maradiku 10 miliona dinara, Novim Karlovcima 12 miliona dinara, Novom Slankamenu 41 milion dinara, Starom Slankamenu 19 miliona dinara i Slankamenačkim Vinogradima 53 miliona dinara, dok je za grad Inđiju namenjeno 70 miliona dinara, što znači da je za sela opredeljeno daleko više sredstava

Piše: G.Majstorović

Projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica u inđijskoj opštini je od istorijskog značaja. Posebno s tim projektom dobijaju sela jer su ona u prethodnom periodu po tom pitanju bila veoma zapostavljena. Ovu aktivnost sprovodi lokalna samouprava opštine Inđija i JP „Inđija put“. Raspisana je javna nabavka za izbor izvođača radova.

Vazni objekti u blizini crkve-  Izuzetno je važno spomenuti asfaltiranje svih neasfaltiranih ulica. U ove dve godine, zaista smo imali muke da dođemo do projekta, a sada je raspisana javna nabavka za izvođača radova. Mislim da sela u ovom projektu dobijaju najviše iz razloga što je u prethodnom periodu bila zapostavljena ta priča – kaže direktor JP „Inđija put“ Zoran Milićević.

Po projektu za asfaltiranje ne asfaltiranih ulica u selima sredstva su opredeljena na sledeći način: Beški je namenjeno 25 miliona dinara, Čortanovcima 85 miliona dinara, Jarkovcima 59 miliona dinara, Krčedinu 12 miliona dinara, Ljukovu 20 miliona dinara, Maradiku 10 miliona dinara, Novim Karlovcima 12 miliona dinara, Novom Slankamenu 41 milion dinara, Starom Slankamenu 19 miliona dinara i Slankamenačkim Vinogradima 53 miliona dinara, dok je za grad Inđiju namenjeno 70 miliona dinara, što znači da je za sela opredeljeno daleko više sredstava. Sem, asfaltiranja važno je reći da se i u selima opštine grade i parking prostori. Nedavno je urađen parking u centru Maradika i ispred lovačkog doma u ovom selu, a predstoji i izgradnja parkinga ispred pravoslavne crkve posvećene Presvetoj Bogorodici u Ljukovu. Projektom je predviđena izgradnja oko 15 parking mesta, ozelenjavanje u vidu cveća i novih sadnica, postavljanje klupa i kanti za otpatke. Slični radovi izvođeni su i u  drugim seoskim sredinama, a izgradnja parkinga na pomenutoj lokaciji u Ljukovu važna je s obzirom da se u neposrednoj blizini nalaze važni objekti i institucije, bitni za svakodnevni život u selu.

Parking u Maradiku (2)- Mi smo kao javno preduzeće u saradnji sa opštinom u cenru Maradika izgradili jedan lep parking, takođe i jedan lep parking pored lovačkog doma. S tim aktivnostima izgradnje parkinga u selima nastavljamo i u budućnosti. Upravo, treba da počne izgradnja novog parkinga ispred pravoslavne crkve u Ljukovu – napominje direktor „Inđija puta“ Zoran Milićević i naglašava da su inđijska sela, kao i gradsko područje, dobili kvalitetniju horizontalnu i vertikalnu signalizaciju za šta su stigle i pohvale od komisije MUP-a Srbije.

– JP „Inđija put“ i opština Inđija dobili su najviše pohvale od komisije ispred MUP-a Srbije što se tiče bezbednosti saobraćaja jer smo, zaista daleko iznad svih u Sremu. Veliki uspeh je učinjen i na bazi javne rasvete. Učinili smo najviše intervencija od 2005. godine, što će reći da  opština Inđija i JP „Inđija put“, preduzeće koje sprovodi ovu aktivnost, smo rpužili najkvalitetniju uslugu  javne rasvete – istakao je Milićević, napomenuvši da su radnici ovoga preduzeća spremni da intervenišu u svako doba ako je to potrebno, a sve u cilju podizanja kvaliteta života na celoj teritoriji inđijske opštine.

To je nešto što je naše opredeljenje, polazeći od predsednika opštine, preko direktora javnih preduzeća jer bez timskog rada nema uspeha – naglašava direktor „Inđija puta“.

Projekat „Solidarnost na selu, solidarnost za selo“ sufinansira se sredstvima budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Kategorije Inđija Projekti