Dragan Krivosija

U Novom Slankamenu rešavaju problem atmosferskih voda

- U poslednje vreme veliki problem su stvarale obilne kiše tako da je voda išla asfaltom. Kanali se kopaju u Ulici Cara Dušana u dužini od tri kilometra pa će se sada atmosferske vode slivati u te kanale, kaže Dragan Krivošija, predsednik Saveta MZ Novi Slankamen

Piše: G.Majstorović

zoran Milicevic u obilasku radovaNovi Slankamen je jedno od većih naselja u inđijskoj opštini, posle Inđije i Beške. U njemu živi oko 3500 stanovnika, najvećim delom Srba i Hrvata, dok su u manjem broju Romi, Mađari, Slovaci i Nemci. Stanovništvo se u većini bavi poljoprivredom, pretežno voćarstvom. Ovih dana u Novom Slankamenu izvode se radovi na uređenju kanalske mreže za odvod amosferskih voda. Radove su u utorak, 6. novembra obišli direktor „Inđija puta“ Zoran Milićević i predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Slankamen Dragan Krivošija.

Činimo sve da problem atmosferske kanalizacije, odnosno odvodnje atmosferskih voda svedemo na minimum. Kopali smo dosta kanala, a pre toga smo uradili jednu značajnu analizu, i po ko zna koji put ponavljam, više od dvadeset godina niko nije ni razmišljao o tome, a kamoli radio na ovom problemu. Angažovali smo sva postojeća sredstva što imamo tako da što se tiče atmosferskih voda u narednoj godini će stanje biti mnogo bolje nego što je bilo do sada. Napravili smo jednu strategiju gde ćemo se u narednom periodu maksimalno posvetiti ovom problemu koji je zaista veliki. Uradili smo značajne analize i mislim da ćemo u petogodišnjem planu rešiti sve urgentne tačke koje nas muče po ovom pitanju. Moram da kažem da kiše koje padaju više nisu uobičajene i da postojeća kanalizacije nije projektovana za ovu količinu padavina. Ali bez obzira na te objektivne poteškoće, mi ćemo učiniti sve da građanima Novog Slankamena i opštine Inđija bude mnogo bolje po ovom pitanju – izjaio je direktor JP „Inđija put“ Zoran Milićević i dodao da se na uređenju atmosferske kanalizacije radi u svim naseljima opštine, ali najviše u Novom Slankamenu jer je on izuzetno ugrožen.

Nova ograda oko skole- Kanali se kopaju u Ulici Cara Dušana u dužini od tri kilometra jer u poslednje vreme veliki problem su stvarale obilne kiše tako da je voda išla asfaltom, a sada će se slivati u te kanale. Meštani su zadovoljni i verujem da će to u budućnosti biti najbolje rešenje za Ulicu Cara Dušana, a tako i za sporedne ulice u kojima će se kanalska mreža uređivati u dogledno vreme – rekao nam je Dragan Krivošija predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Slankamen i napomenuo da je reč o projektu koji finansira opština Inđija. Takođe, je dodao da je u ovom periodu urađena i ograda oko Osnovne škole „Dr Đorđe Natošević“ radi bezbednosti dece, a do kraja godine završiće se i radovi u vezi mesnog groblja.

Novi Slankamen- Verujem da ćemo uskoro početi i s radovima na uređenju centra sela, od crkve do crkve, znači trotoari i ćuprije, parking i zeleni pojas…Dakle, uradiće se dosta lepih stvari za meštane Novog Slankamena koji su među sobom solidarni i sarađuju jedni sa drugima. Uz podršku lokalne samouprave mi se trudimo da stvorimo uslove da mladi ostaju u selu, da imaju bolju komunalnu infrastrukturu, jeftiniji prevoz za Beograd i Novi Sad, da ljudi mogu da putuju na posao i slično – ističe predsednik Saveta Mesne zajednice, uveren da će se uskoro uraditi rekonstrukcija puta Novi Slankamen – Surduk, što ima veliki značaj za sve žitelje ovog sela, ali i one koji kroz njega prolaze.

Kategorije Inđija Projekti