• četvrtak, 18. april 2024.
Inspektor osumnjičen za više krivičnih dela – trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja
Crna hronika
0 Komentara

Inspektor osumnjičen za više krivičnih dela – trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja

17. novembar 2018. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodna tri dana u više odvojenih akcija uhapsili su 20 osoba, dok su protiv još 15 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2013. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Republike Srbije, Republički fond PIO i druga pravna lica  u ukupnom iznosu od oko milion evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcije su sprovedene na teritoriji Novog Sada, Čačka, Jagodine, Pančeva, Zrenjanina, Zaječara, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Aranđelovca, Smedereva i Požarevca.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprave, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

Kako je saopštio MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su policijskog službenika Policijske uprave Sremska Mitrovica D. L. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela –  trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

– Sumnja se da je on bio u direktnom kontaktu sa osobama za koje je sud naložio raspisivanje potrage, što on nije učinio u cilju zaštite tih osoba.

Policijski službenik se sumnjiči i da je neovlašćenim licima saopštavao podatke iz službene evidencije i zahtevao iznos od 2.500 evra kako bi ubrzao postupak ekstradicije, kao i da je osobama u ekstradicionom pritvoru omogućavao posete do momenta ekstradicije.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu – navodi se u saopštenju policije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: