• utorak, 23. april 2024.
Carinski pas otkrio cigarete u krovu autobusa
Crna hronika
0 Komentara

Carinski pas otkrio cigarete u krovu autobusa

20. novembar 2018. godine

Carinici na krovu autobusa 18 11 2018 BatrovciCarinici su u saradnji sa policijom 18. novembra 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje 1.130 paklica cigareta koje je pas nanjušio u krovu autobusa.

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven oko ponoći u autobusu makedonskih registarskih oznaka koji je od te zemlje  putovao ka Italiji.

Iako su na pitanje da li imaju nešto da prijave, i 44-godišnji vozač i putnici odgovorili odrično, carinski službenici su ipak posumnjali da im je nešto prećutano.

– Na sumnju ih je navela velika nervoza vozača, kao i reakcija carinskog psa, koja je nedvosmisleno ukazivala na to da nešto nije u redu. Ispostavilo se da je ženka belgijskog ovčara malinoa Hera, koju je carinicima donirala kompanija JTI, i ovoga puta nepogrešivo nanjušila cigarete.

Kontrolom autobusa carinici su u krovu, u fabričkim šupljinama sa obe strane prostora za klima-uređaj, pronašli 1.080 paklica cigareta „rodeo“ i 50 paklica „rotmansa“, sve sa makedonskim akciznim markicama.

Zaplenjene cigarete privremeno su zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača autobusa, saopštila je Uprava carina.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: