IZDVOJENA Zaplenjene cigarete foto Uprava carina

Carinski pas otkrio cigarete u krovu autobusa

Carinici na krovu autobusa 18 11 2018 BatrovciCarinici su u saradnji sa policijom 18. novembra 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje 1.130 paklica cigareta koje je pas nanjušio u krovu autobusa.

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven oko ponoći u autobusu makedonskih registarskih oznaka koji je od te zemlje  putovao ka Italiji.

Iako su na pitanje da li imaju nešto da prijave, i 44-godišnji vozač i putnici odgovorili odrično, carinski službenici su ipak posumnjali da im je nešto prećutano.

– Na sumnju ih je navela velika nervoza vozača, kao i reakcija carinskog psa, koja je nedvosmisleno ukazivala na to da nešto nije u redu. Ispostavilo se da je ženka belgijskog ovčara malinoa Hera, koju je carinicima donirala kompanija JTI, i ovoga puta nepogrešivo nanjušila cigarete.

Kontrolom autobusa carinici su u krovu, u fabričkim šupljinama sa obe strane prostora za klima-uređaj, pronašli 1.080 paklica cigareta „rodeo“ i 50 paklica „rotmansa“, sve sa makedonskim akciznim markicama.

Zaplenjene cigarete privremeno su zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača autobusa, saopštila je Uprava carina.

Kategorije Crna hronika