• utorak, 16. april 2024.
Promocija rukometa među najmlađim rumskim osnovcima
Projekti | Ruma
0 Komentara

Promocija rukometa među najmlađim rumskim osnovcima

5. oktobar 2018. godine

U kategoriji drugih razreda među dečacima najbolje je bilo odeljenje II1 OŠ „Dušan Jerković“, a među devojčicama II2 OŠ „Zmaj Jova Jovanović“. U kategoriji trećih razreda među dečacima pobedio je razred III1 OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, a kod devojčica takođe III1 iz iste škole. Učenici Zmajeve škole najbolji su u kategoriji četvrtih razreda, i to u ženskoj konkurenciji razred IV3, a  u muškoj IV2

Piše: S.Belotić

 

 

300 malisana na mini rukometuU rumskom sportskom centru tradicionalno je po osmi put održan rukometni turnir rumskih odeljenja za učenike nižih razreda osnovnih škola. Takmičenje u mini rukometu, koje organizuje Ženski rukometni klub „Sloven“ Ruma okuplja đake od drugog do četvrtog razreda rumskih osnovnih škola, a ove godine učešće je uzelo oko 300 dece. Nadmetanje je održano u velikoj dvorani na terenima koji su dimenzijama prilagođeni uzrastu mlađih osnovaca. Cilj je da se mališani upoznaju sa ovim sportom, razvijaju sportski duh, kao i da se neguje školski sport, kao baza iz koje će se kasnije selektovati i ozbiljni, profesionalni sportisti, kažu u ovom klubu. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nagrade u vidu slatkih paketa dodeljene su najboljima u obe konkurencije po razredima.

U kategoriji drugih razreda među dečacima najbolje je bilo odeljenje II1 OŠ „Dušan Jerković“, a među devojčicama II2 OŠ „Zmaj Jova Jovanović“. U kategoriji trećih razreda među dečacima pobedio je razred III1 OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, a kod devojčica takođe III1 iz iste škole. Učenici Zmajeve škole najbolji su u kategoriji četvrtih razreda, i to u ženskoj konkurenciji razred IV3, a  u muškoj IV2.

Dragan Vidovic, trener ZRK SLoven Ruma– Cilj nam je da se malipani upoznaju sa rukometom. Sve je ovo u skladu sa razvojem školskog sporta i svakako da je ovaj turnir u skladu sa tim. Turnir odeljenja organizujemo već osam godina, a imamo i podršku resornog ministarstva za razvoj školskog sporta. Cilj je da rukomet bude uvršten u program redovnih sportskih manifestacija. Ovim koristimo priliku da promovišemo rukomet, da im prikažemo rad klub i da ih pozovemo, one kojima se to sviđa da nam se pridruže, kako nama, tako i muškom rukometnom klubu koji takođe postoji u našem gradu, rekao je trener ŽRK „Sloven“ Dragan Vidović.

Podsećamo, ŽRK „Sloven“ Ruma ove godine ostvario je najveći uspeh u istoriji kluba plasiravši se u viši rang takmičenja, Super B ligu Srbije. Prva utakmica u ovom rangu igraće se u nedelju, 7. oktobra u rumskom sportskom centru protiv ekipe iz Kučeva, sa početkom u 20 časova.

 

Projekat „Sport – karika koja nedostaje“ sufinansira se iz budžeta Opštine Ruma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: