• petak, 19. april 2024.
Dve nagrade predstavi “Niz prugu”
Društvo | Kultura | Vesti
0 Komentara

Dve nagrade predstavi “Niz prugu”

29. oktobar 2018. godine

Sremska Mitrovica – Na tek završenom 9. Međunarodnom festivalu dramskih i omladinskih predstava u Jagodini, koji je trajao od 22. do 27. oktobra, predstava „Niz prugu“ prema istoimenom romanu Jelene Nedić, po oceni žirija u sastavu glumac Irfan Mensur, pisac Miroljub Nedović i Marina Mišić kao predstavnik grada domaćina, nagrađena je sa dva priznanja. Stefan Tajbl je osvojio nagradu za najbolju režiju, a Danica Crnobrnja za najbolju žensu ulogu. Žiri je u obrazloženju odluke istakao da za ove dve nagrade nije bilo dvojbe, te da rezultat posvećenog rada na komadu i energičke i kolektivne igre.
Takođe, domaćini Festivala, Veliki teatar iz Jagodine, upriličio je u pratećem programu i promociju romana „Niz prugu“ gde su pored autorke Jelene Nedić govorili: pedagog Zoran Miščević, advokat Ivan Tatić i teoretičar književnosti dr Milica Inosavljević Vučetić, a odlomke je čitala Tatjana Jesretić.
Predstava „Niz prugu“ nastavlja festivalski život učešćem na Festivalu pozorišne režije u Leskovcu u petak 02. novembra sa početkom u 18 časova na sceni Leskovačkog kulturnog centra.
U predstavi igraju: Nataša Mrđa, Marko Vukićević, Danica Crnobrnja, Goran Vučanović, Aleksandra Mihajlović i David Kulić. Režiju i dramatizaciju prema romanu Jelene Nedić je uradio Stefan Tajbl, a kostim je uradila Violeta Draganović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: