• petak, 19. april 2024.
Otvorene dveri “Carskog Sirmijuma – grada legendi”
Društvo | Zabava | Hronika | Kultura | Vesti
0 Komentara

Otvorene dveri “Carskog Sirmijuma – grada legendi”

1. septembar 2018. godine

Sremska Mitrovica – Legendom o Maksimijanu Herkuliju, predstavom izvedenom na otvorenoj pozornici rekonstruisanog Žitnog trga, zvanično je u Sremskoj Mitrovici sinoć počeo trodnevni festival “Carski Sirmijum grad legendi”. Festival je otvorio gradonačelnik Vladimir Sanader u prisutnu velikog broja posetilaca , a u ime organizatora skupu se obratila Svetlana Sabo, direktorka Turističke organizacije Sremske Mitrovice.
Manifestacija se odvija na više lokacija u njoj učestvuju brojni pojedinici i ustanove, a posetioci će danas i sutra imati priliku da uživaju u raznim prikazima života carskog Rima čiji je Sirmijum bio jedna od prestonica. Mitrovčani su već uživali u borbi gladijatora, rimskoj trpezi, pijaci robova, radionici za izradu rimskog novca i sličnima, a do 2. septembra mogu i da pazare na antičkoj pijaci u Gradskom parku. Večeras u 20 časova na Žitnom trgu održače se 27. Festival bedesništva, dok će nedelja 2. avgust biti dan posvećen deci sa zanimljivim sadržajima, radionicama i takmičenjima. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Sremska Mitrovica, uz suorganizaciju Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i podršku brojnih ustanova, preduzetnika i firmi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: