• petak, 19. april 2024.
Radovi na rekonstrukciji dvorišta Zavičajnog muzeja u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Radovi na rekonstrukciji dvorišta Zavičajnog muzeja u Rumi

2. avgust 2018. godine

Ruma- U toku su radovi na rekonstrukciji dvorišta Zavičajnog muzeja u Rumi, a konkretno se radi na sanaciji krova nadstrešnice, koja je u dosta lošem stanju i prostor čini nebezbednim za sve posetioce. Popravku finansira Opština Ruma, za šta je izdvojeno skoro 490.000 dinara.
-Nadstrešnica je propala, kompletna konstrukcija bi ogrozila sve posetioce dvorišnog prostora. Zato je dvorište zatvoreno za posetioce od prošle godine. Opština Ruma finansira rekonstrukciju krova, kako bi se bar drugi deo Kulturnog leta 2018.realizovao i u ovom prostoru, kako je i do sada to bio slučaj. Radovi su se malo odužili zbog loših vremenskih prilika, ali se nadamo da će se zakazani programi od 10.avgusta održavati i u dvorištu Zavičajnog muzeja, rekla je Branisalava Konjević, v.d. direktor Zavičajnog muzeja u Rumi.
Postaviće se novi oluci, stavlja se novi krovni pokrivač, a potom će uslediti i molerski radovi, rekla je direktorka Zavičajnog muzeja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: