VUCIC U SIDU

Predsednik Vučić posetio Fabriku za preradu mesa „Srem“ Šid

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Fabriku za preradu mesa „Srem“ Šid, kao primer uspešne privatizacije iz stečaja i firme kojoj su zahvaljujući novom Sporazumu o slobodnoj trgovini s Turskom, otvorena vrata za tamošnje tržište. Vučić je obišao pogone fabrike zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Predsednik Vučić je najavio da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom. On je istakao da je za državu veoma važna prerađivačka industrija mesa, voća i povrća.

Srem Šid je nekada bio gigant domaće industrije mesa, koji je od 2001. godine bio u stečaju. Posle 17 godina i više neuspešnih pokušaja preuzimanja. Srem Šid je iz stečaja privatizovan 25. aprila ove godine, a kupio je konzorcijum firmi Agropapuk iz Kukujevaca i Industrije mesa Đurđević iz Pećinaca.

Novi vlasnici su uložili dva miliona evra, zaposlili 120 radnika i pokrenuli proizvodnju i već u prvom mesecu rada izvezli goveđe meso u Tursku u vrednosti većoj od milion evra.

Kategorije Šid Vesti