PROJEKAT VESNA

Nema “muškog” posla

Piše: S. Mihajlović

Iako žene  sve češće biraju profesije koje su  pre samo par decenija bile rezervisane za muškarce, i dalje su veoma ukorenjeni stereotipi da postoje muški i ženski poslovi. Šiđanka Vesna Vučenović, profesionalna upravnica, vlasnica i direktorka preduzeća „SIES Napredna rešenja d.o.o.“,  ruši stereotipe i svojim radom dokazuje da žene mogu obavljati bilo koji “muški” posao.
Posle višegodišnje uspešne menadžerske karijere u multinacionalnim kompanijama iz oblasti građevinske industrije i logistike, Vesna Vučenović  je prva  osoba sa područja Srema koja je u avgustu prošle godine stekla licencu za obavljanje poslova profesionalnog  upravljanja stambenim zajednicama i hrabro zakoračila u potpuno novu profesiju, sa željom da u svoj rodni Šid donese evropsku praksu iz oblasti održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Po pitanju budućnosti žena u  našem društvu, Vesna je optimista:

-Vesna Vucenovic u Privrednoj komori SrbijePoložaj žena i ostvareni nivo rodne ravnopravnosti jedan je od indikatora stepena ukupne razvijenosti svake društvene zajednice, a žene u Srbiji su jednako obrazovane ali su vekovima bezrazložno obeshrabrivane i smatrane nepodobnim za velike poslovne poduhvate, što uopšte nije tačno. Neka istraživanja pokazuju da su žene uspešniji menadžeri zato što imaju veći stepen empatije od muškaraca, tolerantnije su, veštije u  delegiranju obaveze, a nikako ne treba da zaboravimo i  sposobnost istovremenog obavljanja više poslova. Jedan od ključnih momenata u postizanju rodne ravnopravnosti je ekonomsko osnaživanje i davanje vetra u leđa ženama koje se spremaju da započnu sopstveni biznis.

Da bi žena imala sređen porodični život i uspešnu karijeru, zbog tradicionalno  dodeljenih porodičnih obaveza  i očekivanja, mora da uloži ogroman trud da postigne ravnotežu između privatnog i poslovnog i zbog toga se veoma često odriče vlastitih ambicija.

Posao majke i stuba porodice je najzahtevniji i najskuplji posao čija vrednost još uvek nije prepoznata u našem društvu. Svakog radnog dana  žene kada se vrate sa posla besplatno rade po kući još 5-6 sati a vikendom na kućne poslove potroše više sati nego prosečan muškarac za celu radnu nedelju.

-U prethodnom periodu bili smo svedoci diskriminacije žena koje su otpuštane zbog trudnoće i dobra vest je što je usvojen novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, po kojem će porodiljska naknada biti isplaćivana iz budžeta direktno na račun porodilja  a posebno me raduje što će naknadu moći da ostvare i žene na selu, vlasnice poljoprivrednih gazdinstava, što će, nadam se, podstaći naše domaćine da prevedu deo imovine na svoje supruge. Trenutna situacija u Srbiji je takva da je više nezaposlenih  žena  nego muškaraca ali trendovi u obrazovanju pokazuju da će se ova situacija veoma brzo promeniti jer sve češće se mlade devojke opredeljuju za profitabilna zanimanja i sve ih je više na  dobro plaćenim programerskim pozicijama a pre par godina smo dobili i prve pilotkinje na komercijalnim letovima našeg avio-prevoznika.  Moći ćemo reći da smo dostigli punu ravnopravnost polova kada izgradimo društvo u kome se neće smatrati slabićem muškarac koji se bavi decom i kućnim poslovima kao i da se neće govoriti da je loša majka žena koja nije otišla na bolovanje kad je dete bolesno jer je bolovanje i brigu o detetu preuzeo otac – kaže Vesna Vučenović iz Šida, profesionalna upravnica, vlasnica i direktorka preduzeća „SIES Napredna rešenja d.o.o.“.

Projekat „Hiljadu lica naše žene“ sufinansiran je iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Stavovi izneti u ovom medijskoj projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Projekti